Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az 1954-es labdarúgó világbajnokságon a Brazília volt a magyar válogatott első ellenfele az egyenes kieséses szakaszban. A magyar együttes nehéz helyzetben volt, mert a csapatkapitány, Puskás Ferenc sérült volt, így nem számíthatott rá Sebes Gusztáv szövetségi kapitány. A mérkőzésen végig feszült hangulat uralkodott, durva belépők sora tarkította az összecsapást. A játékvezető a 65. percben aztán megelégelte az agressziót és dupla kiállítással büntetett: Nilton Santos hajmeresztő belépője után kisebb dulakodás alakult ki, amelynek köszönhetően a brazil mellett Bozsik József is mehetett zuhanyozni. A 88. percben Kocsis Sándor kialakította a 4-2-es végeredményt, amely óriási perpatvart eredményezett – brazil újságírók és szurkolók özönlöttek a pályára. A kalamajkát kihasználva a dél-amerikai Maurinho nekirontott Buzánszkynak, amit a játékvezető újabb piros lappal szankcionált. A játékteret nagy nehezen kiürítették, így az utolsó néhány percet még le tudták játszani a felek, ám a történetnek még közel sem volt vége.

A feszültség a lefújást követően hágott a tetőpontjára. Tömegverekedés tört ki a két csapat között, amelyben a tartalékok és a szakmai stáb tagjai is kivették a részüket, de a brazil drukkerek is újra hadba álltak. A rendőrök és a rendezők sem tudták megállítani a csetepatét, ami a játékoskijáróban még tovább fokozódott. A brazilok várták a magyar futballistákat a folyosón, ahol gúnyolták, provokálták őket, az utolsóként öltözőbe igyekvő Tóth Mihályt pedig le is ütötték. Erre válaszul Puskással az élen kirontott a magyar társaság és elszabadult a pokol. Törött üvegekkel és stoplis futballcipőkkel ütötték egymást a két nemzet képviselői. Sebes Gusztávot szódásszifonnal dobták fejbe, Puskás Ferenc az egyik brazilt arcon csapta egy üveggel, egy másikat pedig behajított a magyar öltözőbe.

„Nem hiszem, hogy az egész incidens három vagy négy percnél tovább tartott volna” – emlékezett a magyarok csapatkapitánya.

Miután lenyugodtak a kedélyek, a két csapat játékosait közös fürdő várta. Az egyik brazil kapva kapott az alkalmon, hogy elnézést kérjen, így elindult a vízben ázó magyar játékosok felé, de Bozsik egy gondterhelt „Menj a p…ba!” felkiáltással fogadta, mert azt hitte, hogy verekedni jött.

 

Olvasd el a rovat korábbi cikkeit is:

#Sztoritár 01 – "Ki vezeti akkor a meccset?" 

#Sztoritár 02 – Hónapokig élt a Villa Parkban egy férfi

#Sztoritár 03 – Hívatlan vendég a VIP-ban

#Sztoritár 04 – A kapus, aki nem látta a ködtől, hogy már rég lefújták a meccset

#Sztoritár 05 – Pirlo vs. Gattuso

#Sztoritár 06 – Piqué telefonja vs. Roy Keane

 

Kapcsolódó cikkek