Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Azt, hogy nem a legnagyobb élmény egy balkáni csapat vendégének lenni, mindegyik futballklub jól tudja: a délszláv fiúk nem igazán ismernek mértéket, ha kedvenc csapatukról van szó, nem a szokványos nyugat-európai szurkolás mintapéldái. Mehet ezerrel a pirotechnika, hanggránát, dobálózás, ami a csövön kifér.

Ha pedig ez nem lenne elég, minden összecsapásra teljes létszámban futnak be az ultrák, nem 2-3 ezren, sokkal inkább több tízezres létszámban. A Rajko Mitic stadion több mint 55000 fős befogadóképességével hiába a legnagyobb egész Szerbiában, még így is kicsinek bizonyul az olyan meccseken, mint a Young Boys elleni BL-selejtező.

Az 1991-ben BEK-győztes csapat ugyanis a svájciakat fogadta, a tét pedig az elitliga csoportköre volt. A Delije (Hősök, Rettenthetetlenek), azaz a klub ultrái pedig igazán kitettek magukért: amellett, hogy teltház volt a derbin, még egy T-55-ös tankot is odavarázsoltak a stadion elé. Az egykori szovjet harcijárműre a klub címere és színei voltak felfestve.

Kell ennél jobb megfélemlítés?

A kívánt hatást elérték a fanatikusok, kiszurkolták az 1-1-es döntetlent, amely továbbjutást ért a fiúknak, a svájci 2-2 után.

Szegény csoportellenfeleket már előre sajnáljuk, ki tudja, akkor mit állítanak az aréna elé a Hősök?

Mondjuk egy anyahajót?!

Kapcsolódó cikkek