Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A 35 éves játékos 2000-ben hagyta ott szülővárosát, Ostia Mare-t, hogy csatlakozhasson a fővárosiak falkájához. 2002-re már a legjobbak között játszott, a Serie A-ban 17 szezont húzott le.

A klub bordó mezét pedig 615 összecsapáson viselte, amelyeken 63 gólt szerzett, védekező középpályás létére. 2007-ben és 2008-ban olasz kupát nyert a farkasokkal, ám a csúcsra 2006-ban, mindössze 23 évesen ért fel, amikor Olaszország felült a futball trónjára és hazahozta a világbajnoki aranyat.

De Rossi-t marasztalta a Roma vezetősége, helyet kínáltak neki az igazgatói tanácsban, ám ő még érzett magában annyit, hogy új kihívások után nézve máshol is kipróbálja magát.

„Néhány dolgon változtatnék, de van, amin sosem: ugyanolyan hűséges lennék a klubhoz! Ha viszont lenne egy varázspálcám, néhány serleget beraknék még a vitrinbe.”

Ha ez nem is fog sikerülni, a bajnokság utolsó két fordulójában még elkélne a győzelem, a BL-hely kiharcolásához. De akárhogy is lesz a vezetőség nehéz szívvel engedi el a kapitányt…

„Mindannyian könnyes szemmel állunk majd, mikor utoljára húzza fel a bordó mezt, és tiszteletben tartjuk az kívánságát, hogy távozni akar. Mindent köszönünk neki, kevés ilyen lojális játékos van manapság. Az AS Roma ajtói mindig nyitva állnak majd előtte.”

Utolsó mérkőzése május 26-án lesz a Parma ellen.

Kapcsolódó cikkek