Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Péntek este Szaúd-Arábiában csapott össze egymással a két ősi rivális: Brazília és Argentína. A Szuperclássico névre hallgató derbi végül a Gauchók győzelmével ért véget, miután Lionel Messi gólt szerzett tizenegyesből.

Pontosabban fogalmazva, a büntető kimaradt, ám utána értékesíteni tudta a kialakult ziccert, míg a braziloknál Gabriel Jesus ismét büntetőt hibázott, ahogy tette azt klubcsapatában is. Thiago Silva, a PSG és a Selecao kapitánya a tizenegyes jogosságát is megkérdőjelezte, valamint kemény kritikával illette Messit, mondván befolyásolni próbálja a bírókat. Sőt, még Tite szövetségi kapitánynak is mutogatott, mondván ne jártassa annyit a száját.

Lássuk előbb Thiago Silva szavait.

„Ő (Messi) akarta irányítani a játékot. Kétszer is csúnyán szabálytalankodott, majd utána veszekedett a bíróval, aki nem adott neki lapot. Ez nem helyes, a játékvezetőknek félre kell tenni a játékos iránt érzett tiszteletét ilyen esetben.

Messi folyamatosan elvárja, hogy szabadrúgásokat, vagy bedobást kapjon a csapata, méghozzá jó pozíciókban. Mindig is ezt csinálta, beszéltünk a La Ligában futballozó játékosokkal és mindannyian egyetértettek abban, hogy próbálja irányítani a mérkőzést, valamint befolyásolni a bírót.

A Bajnokok Ligájában ez nem sikerül neki, mivel ott keményebb játékvezetők vannak. Azokon a mérkőzéseken nem is próbálkozik ilyennel, de akadnak bírók, akik a javára döntenek, mert annyira tisztelik.”

Tite már jóval finomabban fogalmazott a barátságos mérkőzés után.

„Panaszkodtam a bírónál, mert úgy gondoltam, hogy Messi sárgalapot érdemelt volna az egyik szabálytalanság után, erre odafordult, hogy fogjam be a számat. Ez történt, nem akarok róla túl sokat beszélni. Ha egy tapasztalatlan bíró vezet egy ekkora mérkőzést, az könnyen kicsúszhat a kezéből.

Ha például egy angol játékvezető fújja a sípot, Messi nem kapott volna büntetőt. Mindenesetre gratulálok Argentínának, megnyerték a Szuperclássicót.”

Thiago Silva mondatain azért érdemes elgondolkozni…

 

Kapcsolódó cikkek