BundesligaLabdarúgás

Thomas Doll egyelőre nem hozta el a megváltást Hannoverbe

2019. február 04.

Thomas Doll múlt hét pénteki Bundesligás fellépése előtt kimondottan jól lehetett dobálózni a magyar közhelytár feneketlenségéből pár ütős mondattal. Például „a puding próbája az evés”, vagy „most válik el az epe a májtól”, meg tengernyi efféle oltári nagy bölcsesség.

Miután Doll kifüstölődött Magyarországról, hosszú, csöndesen mulasztott idő után tényleg komoly munkát kapott. Volt már pár alkalom, amikor kitalálták róla az unatkozó szakemberek, hogy ő lesz majd ennek, meg annak a Bundesliga klubnak a megmentője, de ez csak riogatás, afféle önpromóció volt.

Lényegi változás nem történt, Doll maradt a Fradinál. Jobbat, biztosabbat úgysem tudott. Párszor ugyan bizonytalanná vált a munkássága, a kíméletlen eredmények után páran kérdőre vonták a főnököt, de nem történt semmi. Maradt a csöndes morgolódás, a tréner mindenkibe belekötött, saját embereit okolta a szerencsétlenségért. Mondta, csak mondta folyamatosan és bátran nyilatkozta, hogy ő aztán végképp nem tehet semmiről, nem érti, miért nem értik a kéréseit. Ő nem tehet róla, hogy az albán bajnokság második helyezettje, a buszvezetőkből, kecskepásztorokból álló gárda kiejtette az ő hőn szeretett csapatát.

Itt csúsztam rá én is egy csapdára, amikor a német kijelentette az egyik újságnak, miszerint ezek a játékosok nem úgy teljesítenek, ahogyan szeretné. A magam szerény eszközeivel jeleztem, hogy ez azért nem egészen igaz. Erre jött a retorzió, de most már ilyen nincs. Amúgy Doll kívánságának megfelelően vásároltak fáradt versenylovakat, nem rásózták, hanem igenis tudatosan hívták Budapestre az általa legjobbnak ítélt spílereket.

Hannoverben komolyan megváltóként tekintettek az edzőre, az alsó-szászországi város komplett lakossága simán nyelte a promóciós kamuflázst, majd jött a péntek esti semmi. Pedig egy csapat, ha új főnököt kap, már attól frissebbé válik. A régi ember fásultságát kidobták, jöhet a változás ereje, ettől nagyon frankón nekimennek az ellenségnek, széttépik őket, senki nem akar beszélni a kiesésről, hajrá az új célok irányába! Erre jött a sima zakó hazai pályán.

Fogadjunk, hogy itt is lesz mit magyarázni!