La LigaLabdarúgás

Több mint egy klub, kevesebb mint egy jó csapat…

2022. január 03.február 9th, 2022

Nem nagyon akar összeállni a régi Barcelona… Pedig aztán már mindenkit kitakarítottak az útból, aki nehezéknek számított – aki akarja ideszámolja Messit is – és mégsem megy úgy a játék. A Mallorca ellen pont olyan volt a katalán klub, mint az ezt megelőző többi meccsen. Egykor hatalmas óriás, idén eredménytelen futkározás.

Minden fordulóban nekimegy a feladatnak, most aztán tényleg nagyon jó lesz minden, aztán egy aprócska, cinege méretű gólocska sorozatban megmenti őket a szégyentől. Alapesetben, mármint a közelmúltban a Mallorca annyiban lehetett az összejövetelüknek résztvevője, mint amennyit a sorsolás ad. Megúszni a meccset, esetleg kibekkelni gólnélkülire, nagy tervet semmiképpen sem szőni.

Ez nagyot fordult 2022-re. Nem az új év hozadéka a Barca görcsölése, pár éve tart a folyamat. Ebben a szezonban viszont nagyon látványos a bukdácsolás, még úgyis, hogy Xavi Hernandezt sikerült hazarimánkodni. Az egyébként aktív korában zseniális középpályás tehetetlenül tipródik az oldalvonal mellett, látványosan vereti magát az esővel, saját lélegzetvételével is próbálja támogatni eső-kelő csapatát. Őt a legendája tartja még poszton, a többiek ennyi bukdácsolás után már repültek… A bajnokság felénél úgy tűnik, oda az aranyérem, talán összejön a BL-részvétel, a minimum Európa Liga meg nem nagy vigasz!

Ami még őrjítő a culék számára az a csapat felszerelése! A hazai összeállítás nagyon kevéssel marad el egy hatalmas király bohócainak ruhájától, az amcsi dizájnerek túlzásba tolták a színezést, a csíkozást, az egész egy hatalmas giccses festmény a fenséges udvar bolondjaival. Az idegenbeli szett színe biztosan igazolható, csak azt nem tudni mit akartak vele. Talán összemosták a piros mezzel forró vízben, és már nem lehetett színfogóval sem javítani. Egyszóval nemcsak a játék rémséges, a felszerelés is a teljesítményhez illő.

Egy valaki a régi, Marc-André ter Stegen. Már az is teljes meglepetést okozott, hogy egy német kapust vett a Barca. A spanyolok rendre jó labdafogókat nevelnek, erre jött egy szőke kékszemű és már hetedik éve bíznak benne, kihagyhatatlan. Jól is teszik, legutóbb Mallorca szigetén mentette meg a csapat irháját egy pokoli nagy védéssel. Persze vele is szórakozott a klub vezetése, hátán vitte a csapatot, cserébe nem akarták megadni neki, ami járt! Aztán észbe kaptak, ter Stegen pedig kihúzza őket a csávából.

Rajta aztán semmi nem múlik, már csak azt kell kivárni a többiek felnőjenek mellé!