Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Jude Bellingham fontos lépés előtt áll.

Az átigazolási időszak egyik legkedveltebb neve az angol válogatott középpályása, aki ha januárban nem is, de nyáron minden bizonnyal elhagyhatja a Borussia Dortmundot. Jude Bellingham megszerzéséért igazi topklubok sorakoztak fel.

A 19 esztendős angol középpályás annak idején a Birmingham City csapatában nevelkedett, melynél a 2019-2020-as idényben alapember volt a másodosztályban. Bellingham a klub történetének legfiatalabb játékosaként debütált 16 évesen és 38 naposan, egyúttal a csapat valaha volt legfiatalabb gólszerzője lett (16 év és 63 nap). Ezt követően 2020-ban 25 millió euróért cserébe került a BVB kötelékébe, ahol az elmúlt bő két év alatt már több mint száz tétmérkőzést lejátszott. A tehetséges játékos a Bundesliga előző idényében már alapembernek bizonyult, 32 mérkőzésen három találat és nyolc előkészítés fűződött a nevéhez, miközben ígéretes párost alkotott a nyáron a City-hez távozó Erling Haalanddal. A jelenlegi szezonban 22 mérkőzésen kilenc alkalommal volt eddig eredményes.

Fiatal kora ellenére a 2020-as bemutatkozása óta már 22 mérkőzésen játszott az angol válogatottban, a közelmúltban megrendezett világbajnokságon is pályára lépett és biztos pontja volt Gareth Southgate negyeddöntőig jutó nemzeti csapatának.

A nemzetközi sajtó híresztelései szerint a Manchester City, a Manchester United, a Liverpool és a Real Madrid is szívesen látná őt soraiban. Bellingham még 2025-ig rendelkezik élő szerződéssel a Dortmundhoz, így nem létszükség lett a BVB számára az értékesítése. A megjelent hírek szerint legalább 150 millió eurót kérnének a labdabiztos és technikás középpályásért, ami még az egyre inkább elszálló átigazolási díjak mellett is elképesztő összegnek tűnik. Bellinghamnek alaposan meg kell fontolnia, hogy mikor és melyik csapat kedvéért hagyja el a Dortmundot.

A következő klubváltása így vagy úgy, de akár az egész hátralévő karrierjét is jelentősen befolyásolhatja.

Kapcsolódó cikkek