Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A modern érában, még sosem fordult elő, hogy egy szezonban, két magyar klub ott legyen valamelyik nemzetközi kupa csoportkörében. Csütörtökön mindkét állva maradt magyar együttes a csoportkörbe kerülésért lép pályára. A Ferencváros Európa-liga főtáblája szinte biztosra vehető a Shamrock elleni 4-0-t követően, a másik oldalon a Fehérvárnak hazai pályán kell megtartania egy gólos előnyét a Kölnnel szemben.

A 99%, amely várható volt

Az első mérkőzésen lesimázta párharcát a Ferencváros, és megnyugtató előny tudatában várhatja az írországi visszavágót, a Shamrock Rovers ellen. Csercseszovot meglátásom szerint a játékosai egyéni kvalitásai húzták ki a BL-kiesést követő gödörből, Adama Traoré eddig minden egyes eurót megért játéka alapján. A könnyed 4-0-s siker ellenére sem akar hátradőlni a Fradi, legalábbis Pászka Lóránd erre utalt a minap.

A védelemben ugyanakkor még mindig akadozik a gépezet, főleg a labdakihozataloknál, ami a csoportkörben visszaüthet a zöld-fehéreknek – mármint a magyaroknak. A Shamrock bőven teljesítette az elvárást, hiszen ajándékként fogták fel az EL-playoff párharcot, hazai pályán szeretnének győzelemmel búcsúzni a sorozattól, ne feledjük megverték a számunkra igencsak ismerős Ludogorecet otthon.

Az 1%, amely csoda lenne – még mindig

Noha a Fehérvárnak azért az első meccs kimeneteléből kiindulva nem 1% esélye van a továbbjutásra, még mindig a Bundesligában vitézkedő 1. FC Köln a párharc esélyese. Az első meccsen a Vidi remekül használta ki azt a 10 perces blackoutot, melyet a kiállítás okozott. Budu Zivzivadze játéka kulcsfontosságú volt, nem csak gólja, és gólpassza miatt – hanem az alaptaktikát nézve mindig őt próbálták keresni a hosszú labdákkal, amiket jól lefejelgetett Dárdainak vagy Funshónak.

A Köln 10 emberrel is dominálni tudta a fehérváriakat, ami aggodalomra ad okot, 11 a 11 ellen borzalmasan nehéz 90 (vagy 120) perc vár Fiola Attiláékra. Michael Boris kissé naiv volt a középpályások fentebb tolásával, hiszen egyenlő létszámban a második labdákat rendre a kölniek gyűjtötték össze, amint ez a németek góljánál is volt. Az első meccs hibáiból tanulva lehet még óvatosabb lesz a fehérváriak trénere, és konzervatívabb tengely lesz a középpályán labda ellen.

Szerző: Tokics Tamás

Kapcsolódó cikkek