LabdarúgásNB I.

Új támadók a Ferencvárosban, debreceni fiatal Mezőkövesden

2023. február 08.

Az OTP Bank Liga folytatásával egyre kevésbé aktívak a csapatok a piacon, de a múlt hétre jutott két új támadó a Fradinak, illetve Kuttor Attiláék Debrecenből kölcsönöztek fiatal játékost.

Owusu Kwabena: Qarabag -> Ferencváros (300 ezer euró)

Jobb bemutatkozásról aligha álmodhatott volna Owusu Kwabena, akit a Ferencváros a nyári BL-selejtező során végállomást jelentő azeri Qarabagtól szerződtetett. A Paks ellen csereként pályára lépve góllal tette le a névjegyét, egyenlítését követően Kristoffer Zachariassen, és Ryan Mmaee találataival vitték el a három pontot Tolnából. A hétvégi Derbin pedig egy kiállítást harcolt ki, mely után Ryan Mmaee értékesítette a szabadrúgást. Owusu értékes láncszeme lehet a zöld-fehér gépezetnek.

Nicolai Baden Frederiksen: Vitesse -> Ferencváros (kölcsönben)

A dán Nicolai Baden Frederiksen a holland élvonalban két gólt szerzett a jelenleg futó idényben. A Fradi kölcsönvette a Vitesse-től a dán támadót, aki még nem lépett pályára új állomáshelyén: az ő érkezése inkább annak szól, hogy Franck Boli nagy valószínűség szerint távozni fog a Ferencvárostól, így szükség van egy plusz támadóra – akit nyáron végleg megszerezhetnek a zöld-fehérek.

Baranyai Nimród: Debrecen -> Mezőkövesd (kölcsönben)

Az idény végéig kölcsönvette a Mezőkövesd Baranyai Nimródot, aki a DVSC neveltje. A 19 éves hátvéd ősszel négy NB I-es mérkőzésen lépett pályára, de Kuttor Attila csapatában tovább gyarapíthatja ezt a számot, mivel pont a szélső védő poszton “használják el” fiatal perceiket a Kállai-testvéreknek köszönhetően. Baranyai támadó felfogású hátvéd, amennyiben a Kövesd előrelép ebben az aspektusban, kirobbanthatatlan lesz tavasszal.