Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A River Plate és az Independiente odahaza gyarapítaná pontjai számát.

Szombat, 23:00 River Plate – Talleres Córdoba

Az argentin bajnokság aktuális kiírásának finisébe fordulva a River Plate a közelmúltbeli hullámvölgyet feledtetve fogadhatja hazai pályán a gyengélkedő Talleres Córdobát. Marcelo Gallardo csapatának dolgát nem könnyíti meg, hogy a válogatott mérkőzések, valamint sérülések és eltiltások miatt több mint tíz játékost kell nélkülözniük. A River két vereség után legutóbb egygólos meccsen diadalmaskodott a San Lorenzo vendégeként, míg a forduló előtt a 28 csapatos mezőny 24 helyén tanyázó Talleres az utolsó három meccséből kettőt megnyert egy döntetlen mellett. Némi meglepetésre a „milliomosok” kilencből három mérkőzést is elvesztettek a Monumentalban, legutóbb a Banfield sokkalta őket, ellenben a szintén mélyen alul teljesítő Vélez mellett a Talleres a teljes mezőny egyetlen csapata, amely még nem nyert meccset idegenben. A córdobaiak öt döntetlent és négy vereséget regisztrálnak házon kívül.

Nyilván a rekordbajnok River sikeresebb és erősebb játékoskerettel bír, de az utolsó három egymás elleni meccsből kettőt is a Talleres nyert. Utoljára még az idei első kiírásban is ők ünnepelhettek, amikor a kolumbiai Diego Valoyes találatával 1–0-ra felülmúlták a Rivert.

Vasárnap, 01:30 Independiente – Newell’s Old Boys

A poraiból feltámadó Independiente sorozatban negyedik győzelmére készül a hullámzóan teljesítő Newell’s ellen. A Libertadores-kupa rekordbajnok katasztrofálisan szerepelt a Liga Profesional 2022-es kiírásának nagy részében. A csapat elégedetlen szurkolói gyakran tüntettek a klub vezetése ellen. A Rojo néhány hónappal ezelőtt visszaültette a kispadra korábbi edzőjét, Julio César Falcionit, akinek munkája az elmúlt időszakban beért. Az Independiente az utolsó három meccsét megnyerte az Aldosivi, a Sarmiento és az Unión ellen, miközben csak egyetlen gólt kapott, menet közben pedig a Copa Argentinában is győzött a Vélez ellen. Eközben a rosárióiak hárommeccses győzelmi szériája legutóbb a Sarmiento elleni hazai vereséggel szakadt meg. A tabellán a tizedik helyezett NOB mindössze öt ponttal előzi meg a huszadik Independientét, amely szeretné tovább faragni lemaradását. A későn ébredő avellenedaiak 3-3-3-as mérleggel bíznak hazai pályán, miközben a Newell’s negyedmagával a legtöbb pontot gyűjtötte idegenben (tíz mérkőzésen 16 pont).

A két csapat közel három éve nem találkozott egymással, utoljára 2019. december 13-án a mostani pályaválasztás mellett a vendégeként diadalmaskodtak 3–2-re, a győztes gólt az azóta már visszavonult veterán Maxi Rodríguez szerezte a hajrában.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek