Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A magyar labdarúgó-válogatott utolsó 2022-es mérkőzéseire készül, először azzal Luxemburggal találkoznak Szoboszlai Dominikék, amely megfelelő ellenfél lehet az Eb-selejtezőkre való felkészülésben.

Cserék az utolsó pillanatban

Marco Rossinak nem könnyítette meg a dolgát, hogy kisebb fajta sérüléshullám sújtja a válogatottat. Előbb Schäfer András esett ki, majd a válogatott összetartás alatt Vécsei Bálint, Loic Nego, Bolla Bendegúz, és Kleinheisler László is lemarad az évzáró találkozókról. Helyettük két újonc Csongvai Áron, és Dárdai Palkó, valamint Schön Szabolcs került be a keretbe. Csongvai behívása üdítő első blikkre, hiszen az Újpestben mutatott teljesítménye alapján megérdemli az esélyt. Több poszton bevethető játékos, ezt a típust Rossi kedveli – elég Negóra, Fiolára, Stylesra, vagy Botkára gondolni. Dárdai hosszabb távon alternatíva lehet a válogatottban, ez a kerettagság amolyan gesztus, hiszen ezek szerint rajta volt egy ideje a szövetségi kapitány radarján. Ami az eredeti névsort illeti, ismét bekerült Mocsi Attila, Tóth Balázs és Baráth Péter, illetve először kapott meghívót Szalai Ádám potenciális utóda, Németh András.

A legutóbbi emlék nem kellemes

Rosszul gondolja az, aki lebecsülné Luxemburg válogatottját. Luc Holtz együttese egy modern felfogású stílust igyekszik követni, melyben az első számú fókusz a labdabirtokláson alapszik. Képesek 50-50-es mérkőzést játszani Portugália ellen, vagy Szerbia ellen. Kiindulva a magyar válogatott játékából, Luxemburgban meg lehet próbálni ráerőltetni az ellenfélre az akaratot, ugyanakkor a hazaiaknak legalább annyira érdeke a labdával való dominancia, mint nekünk egy éve a labda elleni játék. Megfelelő szintfelmérő az Eb-selejtezők előtt, hiszen a csoportban legalább három olyan válogatott szerepel, amely ellen valószínűleg többet kell birtokolni a labdát.

Legutóbb 2017-ben találkozott egymással a két csapat, akkor Luxemburgban 2-1-es vereséget szenvedett a George Leekens vezette magyar válogatott. Abból a keretből Dibusz Dénes, Sallai Roland, illetve Nagy Ádám maradt hírmondónak – jó eséllyel mindhárman a kezdőcsapat tagjai lesznek csütörtökön.

Kapcsolódó cikkek