Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Két hónap telt el azóta, hogy legutóbb élő magyar labdarúgó meccset nézhettünk a televízióban. Ekkora szünet még a nyári leállások alatt sem szokott lenni, s persze mondhatja erre a kedves olvasó, hogy „kit érdekel a magyar foci?!”, de a választ tudjuk: gyakorlatilag mindenkit.

Ugyanis nálunk az a furcsa helyzet áll fenn évtizedek óta, hogy lehet, hogy néha fanyar, néha kellemetlen, olykor elviselhetetlen, de a magyar foci a miénk! Az már unalomig ismert, hogy a külföldi bajnokságok meccsei közül maximum egy Real Madrid – Barcelona rangadót néznek meg többen a tv-ben, mint egy átlagos magyar bajnokit. És akkor a válogatott meccsekről még nem is beszéltünk…Ezek után tényleg minden futballrajongó tűkön ült, hogy szerda délután kettő órakor megnézze a tévében a Fradi – ZTE barátságos találkozót.

Ami elsőre feltűnő volt, az a szinte teljesen üresen kongó Groupama Aréna. Ez persze cseppet sem volt meglepő, hiszen a koronavírus miatt csak zártkapus mérkőzéseket lehet rendezni, ahol azért szintén fokozattan kell figyelni a megfelelő távolságtartásra. Így történt, hogy például a kezdő sípszó előtt és a lefújást követően is a riporter másfél méteres távolságból kérdez, és az alany hangját pedig a belógatott puskamikrofonnak köszönhetően hallhattuk. Vagy hogy néha kissé szokatlan snitteket láthattunk, hiszen szintén a távolságtartás miatt nem minden kamerát lehet az eredeti pozíciójába elhelyezni. Újdonság még a félidőnkénti ivószünet, aminek nyilván néhány hét múlva fognak majd igazán örülni a játékosok. Az már csak a hab a tortán, amikor tízpercenként előre felvett szurkolást játszottak be a stadionba, ezzel is motiválva a játékosokat. Ez van, sajnos most ilyen időket élünk…

 

Forrás: NB1.hu

 

Nagyon furcsa ilyen körülmények között figyelni egy labdarúgó mérkőzést, mégis, örüljünk annak, hogy egyáltalán rendezhetnek összecsapásokat. A bajnoki cím így majd a pályán dől el, ahogy – jelen állás szerint – szintén nem a zöld asztal mellett kell kisakkozni, kik induljanak még a nemzetközi kupákban, és mely együttesekre vár majd az NB2. Ez a nyilvánvaló szempontok mellett a sok helyen megvágott, módosított költségvetés miatt is roppant fontos lehet, no és persze átigazolni is könnyebb úgy valakit, ha ilyesfajta perspektívát is fel lehet neki vázolni.

Az edzőmeccsen egyébként a bajnokságot vezető Fradi simán 2-0-ra verte a kiesés elől menekülő Zalaegerszeget úgy, hogy az első percekben a fővárosiakkal épp a közelmúltban szerződést hosszabbító Dibusz Dénes védett többször is nagy bravúrral.  A két csapat közötti különbség mellett az is szembetűnő volt, hogy a futballisták többsége tényleg nem lazsált a karanténos időszak alatt, hanem becsülettel végezte a számára kötelezően előírt gyakorlatokat – más kérdés, hogy manapság az elvégzett munkát pofonegyszerűen lehet ellenőrizni és így számonkérni is.

Ami biztos, hogy a „felkészüli meccsből messzemenő következtetést nem szabad levonni”, de ezt a Fradit nagyon nehéz lesz letaszítani a bajnoki tabella első helyéről.

 

Kapcsolódó cikkek