LabdarúgásNB I.

Varga Barnabás verte be az utolsó szöget Husztiék koporsójába – NB I 23. forduló legjobbjai

2023. március 15.

Hazai pályán kapott ki a Ferencváros, rangadót nyert a Debrecen, már nem áll kieső helyen a Honvéd, kecskeméti siker az újoncok csatáján, az Újpest megállította a Mezőkövesdet, a paksi vereséget követően menesztették a Huszti-Toldi párost Fehérvárról.

Varga Barnabás (Paks)

Bognár György alatt még hatékonyabb lett Varga Baranbás, aki duplázott a Mol Fehérvár FC ellen. Szezonbéli 16., majd 17. góljával 2-1-es sikert aratott együttese, így a Paks már csak két pontra van a dobogós helyektől. Minden bizonnyal ezt követően telt be a pohár a fehérvári vezetőknél, ahol menesztették Huszti Szabolcsékat a kispadról. Friss hír, hogy Varga meghívót kapott Marco Rossitól: Észtország, valamint Bulgária ellen ott lesz a magyar válogatott keretében.

Jonathan Levi (Puskás Akadémia)

Korábban már írtunk arról, nem biztos, hogy Levi jó csapat mellett rakta le a voksát Felcsúton. A defenzív, reaktív futballra építő Puskás Akadémia hétvégén legyőzte a – két Leverkusen elleni mérkőzés között járó – Ferencvárost. A svéd szélső kiválóan futballozott, az első gólnál egy remek jobb oldali akcióban készítette elő a beadást, majd ezt követően egy szabadrúgást ívelt be remekül, melyből gólt szerzett csapata. Az már csak plusz adalék, hogy hatalmasat melózott védekezésben, kivette részét a hősies küzdelemből.

Tóth Barna (Kecskemét)

A lila-fehérek nyerték a Vasas elleni “újonc-derbit”. Hazai környezetben továbbra is veretlen a kecskeméti gárda, ráadásul már hat pont előnyük van a negyedik Puskás Akadémiával szemben. A 2-0-s győzelemből Tóth Barna ezúttal góllal vette ki a részét. A hórihorgas center mezőnyben végzett munkája mellett többször került a kapu elé: a találkozó 58. percében Nagy Krisztián ívelt középre, a pattogó labdát pedig Tóth fejelte a Vasas kapujába. A csatár idénybéli negyedik gólját szerezte, lassan papíron is biztos bennmaradó lesz Szabó István együttese.