LabdarúgásVilágbajnokság

Vb 2022: Anglia máris a nyolcaddöntőbe kerülhet

2022. november 24.

A B csoportban egy továbbjutó már pénteken meglehet az angolok személyében, miközben a többiek ádáz harcot vívhatnak a fennmaradó helyért.

Wales-Irán

Gareth Bale-ék a nyitómeccsen kimondottan passzívan, bátortalanul kezdtek, amivel az ellenfelük kezére játszottak. Végül egy gólos hátránnyal megúszták és a félidőben jött Kieffer Moore, aki a sztereotípikus brit center megtestesítője. A Bournemouth óriásának érkezésével lett egy célembere a walesi csapatnak. A hatalmas tempó és lelkes letámadás meghozta az eredményét, de az felettébb baljós, hogy már az első mérkőzés vége felé a fáradtság jelei voltak megfigyelhetők.

Az iráni csapat elképesztően dekoncentráltnak tűnt, ami az országukban uralkodó helyzetet figyelembe véve nem is túl meglepő és még az elsőszámú kapusukat is pillanatok alatt elvesztették. Kapituláltak rögzített helyzetből, átmenetből és a felállt falukat is sikerült megbontani. Ugyan a végén kozmetikáztak az eredményen, de Taremi duplája sem tudta szebbé tenni ezt a napot.

Anglia-USA

Az angolok a gyenge Nemzetek Ligája-szereplés után már-már hatalmas leégést predesztinálva küldték Katarba a válogatottat, de a rajt szenzációsra sikeredett. Southgate szinte nem is álmodhatott volna ennél jobb kezdésről, miután a két legtöbbet kritizált játékosa közül Grealish beállt és gólt szerzett, míg Maguire hátul stabil volt, a támadó pontrúgásoknál, pedig állandó veszélyt jelentett. Ami az egészbe belerondít az a csapatkapitány, Harry Kane bokasérülése. A Spurs csatáránál ez egy visszatérő probléma, amely nagyban átírhatja a szövetségi kapitány terveit.

A 2026-os hazai rendezésű világbajnokságot, mint fő célt maga elé kitűző USMNT az első félidőben lefocizta Walest, de nagyobb előnyt nem tudott kialakítani, ami a második játékrészben bekérte az árát, amikor megérkezett a nyomás és az alatt már Berhalter tanítványainak magabiztossága elillant. A kontrákkal nem tudták eldönteni az összecsapást, emiatt Ream felesleges belépője két pontjukba került. Az egyik legjobb formának örvendő jenki, Bradon Aaronson kimaradt a kezdőből, de most nem az amerikaiaknál lesz a labda, ami kedvezhet a leeds-i támadó középpályásnak.