Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Vasárnap folytatódnak az F jelű kvartett küzdelmei, a győzelemmel nyitó Belgium Marokkóval, míg Horvátország Kanadával csap össze.

Belgium – Marokkó, vasárnap 14:00

Barokkos túlzás állítani, hogy mindkét csapat meggyőző volt az első találkozóján. Belgium hatalmas szerencsével húzta ki Kanada ellen kapott gól nélkül – no meg Thibaut Courtois védéseinek köszönhetően. Marokkó a négy évvel ezelőtti ezüstérmessel játszott 0-0-s döntetlent a nyitókörben, de ez a mérkőzés talán a legunalmasabb forgatókönyvvel rendelkezik a nyitókört végignézve. 

Az afrikaiak némileg meglepően egyáltalán nem akartak labdával dominálni, a 35%-os labdabirtoklás ennek tudható be. Lövéseik átlagosan 0.08 xG-t hoztak, amely alacsony minőségű helyzetekről árulkodik. Belgium sem teszi ki az ablakba a nyitómérkőzését, hiszen akár több büntetőt is megadhatott volna a játékvezető Kanadának, emellett Courtois zsenije nagyban kellett a győzelemhez. Kevin De Bruyne elmondása szerint csak a neve miatt kapta megy a meccs legjobbja díjat. Tény, hogy ennél sokkal jobb teljesítmény kell Marokkó ellen.

Horvátország – Kanada, 17:00 vasárnap

A Luka Modrics vezette generáció utolsó világbajnoksága egy kifejezetten rossz mérkőzéssel indult, hiszen Nikola Vlasics helyzetét leszámítva csak 0.38-as xG-t tudtak összehozni. Ugyan félterületekben 24 sikeres átadást csináltak a horvátok – Marokkó csak 11-et -, ezzel szemben az úgynevezett 14-es zónában öt darabot. Ergo vagy beadások után, vagy a félterületekből érkező labdákkal tudtak lövőhelyzetet kialakítani, amely egyrészt fakadt a marokkóiak védekezéséből (lezárták a belső területeket), másrészt a kreativitás hiányából.

Kanada hozta össze az első forduló legmagasabb várható gólját (2.98), mégsem tudtak betalálni Belgium ellen. Az extrém magas védelmi vonal (51 méter) meglepte a belgákat, akik konkrétan a saját kapujuk elé voltak szegezve a meccs bizonyos részeiben. Igaz, ez öngyilkos taktika lehet egy olyan válogatottal szemben, amely az átmenetekben erős igazán – lám, 1-0-ra kikaptak a kanadaiak. Ennek ellenére egy roppant szimpatikus csapat benyomását keltették Alphonso Daviesék, akik Horvátország ellen nem esélytelenek. Sőt, ha hozzák az első fordulóban látottakat, nem csak a semleges szurkolók szívét nyerhetik meg.

Kapcsolódó cikkek