Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Négy földrész négy csapata küzd a továbbjutásért a H csoportban.

A november 20-tól december 18-ig Katarban megrendezésre kerülő világbajnokság H csoportjában négy csapat négy kontinensről küzd a továbbjutásért, Portugália, Ghána, Uruguay és Dél-Korea közül azonban csak ketten mehetnek tovább.

A torna esélyesei közé sorolt Portugália színeiben az ötödik világbajnokságára készülő Cristiano Ronaldo mostanában a Manchester Unitedet kiosztó interjúval került a reflektorfénybe, így a 37 éves klasszis nem a legoptimálisabb körülmények közt készült a vb-re. Fernando Santos keretét több rutinos meghatározó játékos és fiatalabb, lendületes futballista erősíti, mely kellően ígéretesnek tűnik ahhoz, hogy akár egy nagy dobásra is képes legyen, ám Ronaldo az idei szezonban a válogatottban és a klubcsapatában egyaránt időzített bomba módjára viselkedik. Egyelőre megjósolni is lehetetlen, hogy melyik arcát láhatjuk majd a vb-n – pedig nem kevés múlik rajta. Ebben a kiegyensúlyozottnak ígérkező csoportban még a luzitánok sem lehetnek dőlhetnek hátra.

Az 1930-ban és 1950-ben vb-címet nyerő Uruguay színeiben a 2010-es vb-negyedik csapat több meghatározó játékosa az utolsó világbajnokságára készül. Luis Suárez és Edinson Cavani mellett az új hullám képviseletében már Darwin Núnez is ott lesz a csatársorban, így főleg elöl brutálisnak tűnhet az uruguayi csapat. A BL-címvédő Real Madridban egyre inkább főszereplővé előlépő Federico Valverde nagy tornája lehet a katari vb, a rutinosabb, leköszönő veteránokat Núnez mellett neki kéne leginkább kiegészítenie. A tavalyi kapitányváltás óta jó irányba halad a csapat, a sikeres kvalifikációt emlékezetes vb-szerepléssel fejelhetik meg.

Izgalmas találkozás lesz a Celeste Ghána elleni mérkőzése, hiszen annak idején a 12 évvel ezelőtti tornán egy felejthetetlen negyeddöntőt vívtak egymással, amely végül tizenegyesekkel dőlt el a dél-amerikaiak javára. Az afrikai együttes kerete a világbajnokság legfiatalabb átlagéletkorral bíró névsora (24,7 év), ugyanis a két Ayew mellett több tehetséges fiatal alkotja a névsort, akik, ha megfelelően kohéziót tudnak alkotni egymással, akár nagyobb eredményt is elérhetnek, és a továbbjutásért is harcban lehetnek a csoportban. Az első mérkőzésen rögtön a portugálokat szeretnék meglepni.

A kvartett negyedik tagja Dél-Korea lesz, amely az elmúlt napokban aggódhatott legjobb játékosa, Szon Hungmin egészségi állapota miatt, végül sérülése ellenére a Tottenham sztárja is ott lesz a tornán. Rajta kívül is több koreai játékos Európában futballozik, ami mindenképpen garancia lehet a minőségre. Senki nem nézheti le a csapatot, bármelyik csoportellenfél dolgát képesek lehetnek megnehezíteni, de előzetesen, papíron ők tűnnek a leggyengébbnek ebben a négyesben.

Kapcsolódó cikkek