LabdarúgásVilágbajnokság

Vb 2022: Győztesek és vesztesek egymás ellen az A csoportban

2022. november 24.

Az első fordulóban kér 2-0 arányú győzelem született, a második körben pedig összecsaphat a két győztes és a két vesztes, hogy elmozduljanak az álláspontjaikról.


 

A vereség után egymás ellen javíthat Katar vagy Szenegál.

 

Abszolút nem nézett ki jól Félix Sánchez Bas legénysége, akiket a rájuk nehezedő nyomás is össze tudott törni, meg a valóság is túlzottan erős ellenfélnek bizonyult, mikor az ecuadoriak elkezdtek kicsit focizni. A hosszú felkészülés nem sok eredményt hozott, de talán most a sérülések miatt megtizedelt afrikai riválissal szemben, a már kevésbé nyomás alatt lévő csapatuk megmutathat valamit abból, amivel felértek Ázsia csúcsára és ami miatt elhihették magukról, hogy lehet itt esélyük a továbbjutásra is.

Csoportgyőzelem: 76,00

Továbbjut a csoportból: 20,00

 

Nagyon nem érdemelt vereséget a legnagyobb sztárját elveszítő szenegáli gárda, de végül mégis nulla ponttal zárta az első mérkőzést Aliou Cissé csapata, akiknek most muszáj lenne nyerni, hogy az utolsó kör előtt növeljék a reményeiket a továbbjutást illetően. A védekezésük elég stabil volt, de a veszteségek fájóak lehetnek ezen csapatrészben, elől pedig nagyobb koncentráció és jobb helyzetkihasználásra lenne szükség a három pont megszerzésének érdekében.

Csoportgyőzelem: 30,00

Továbbjut a csoportból: 2,40

 

 

A nem túl meggyőző Hollandiát meglepheti a tartaléklángon is könnyedén nyerő Ecuador?

 

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy az egy ponttal is boldogok lennének Louis van Gaal tanítványai, de végül a klasszisok megvillantak és az ellenfél is segédkezett némileg ahhoz, hogy most három ponttal álljanak. Ami ott megfelelt és elég volt az a támadásban már valamit mutató dél-amerikaiak ellen lehet, hogy kevés lesz, mert olykor saját magukat hozták nehéz helyzetbe a hollandok az eladott labdákkal, amire most akár rá is fizethetnek.

Csoportgyőzelem: 1,22

Továbbjut a csoportból: 1,01

 

A kötelezőt kört lefutotta Gustavo Alfaro együttese és miután három ponttal állnak, most már elkezdhetnek taktikázni is, hogy az egy pont sem lenne rossz a csoport elsőszámú esélyesével szemben. Nagyon könnyedén megoldották a házigazda elleni feladatot és szinte már rápihentek a folytatásra az első összecsapáson, ami fontos is lehet még a nagy terhelés mellett, bár a legjobbjuk kisebb sérülése komoly veszteség lehet, ha nem lesz egészséges a folytatásra.

Csoportgyőzelem: 4,80

Továbbjut a csoportból: 1,44