Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Négy évvel ezelőtt is egy csoportban szerepelt a négyesből három csapat.

A november 20-tól december 18-ig Katarban megrendezésre kerülő világbajnokság G csoportjában az ötszörös világbajnok Brazília Szerbiával, Svájccal és Kamerunnal versenyez a továbbjutásért.

Brazília ezen a világbajnokságon is közvetlenül a legnagyobb esélyesek közé tartozik, noha húsz éve nem tudott újabb vb-címet elhódítani. A selecao utoljára éppen az első ázsiai világbajnokságon, 2002-ben ülhetett fel a világ tetejére, most nem titkoltan Katarban is hasonló a cél. Tavaly nyáron hazai környezetben vesztették el a Copa América döntőjét Argentína ellen, azóta viszont a személyeket illetően és csapatként egyaránt sokat erősödtek. A szövetségi kapitány, Tite minden bizonnyal az utolsó világversenyén vezeti a válogatottat, szeretne szépen búcsúzni, ami kimondva, kimondatlanul a világbajnoki trófea lenne. A kapitány meghívta a keretbe a 39 éves Dani Alvest, miközben nagy meglepetésre Roberto Firmino, és érthető módon Philippe Coutinho sem fért be az utazó listára. Mindez mindent elmond a brazil csapat támadószekciójának erejéről, hiszen a PL félelmetes gólfelelősei (Gabriel Jesus, Antony, Richarlison) és a La Liga kifürkészhetetlen cselgépei (Raphinha, Vinícius Júnior, Rodrygo) alkotják a keretet.

Négy évvel ezelőtt éppúgy a brazilok csoportjában kapott helyet Szerbia és Svájc, mint most. A két európai válogatott a helvétek jelentős albán kontingense révén egymás nagy ellenfelének számít, így a meccs a presztízs miatt önmagában fontos lesz, és alighanem a továbbjutásról is dönthet. A szerbek szeretnének visszavágni a 2018-as fiaskóért, amikor ráadásul a koszovói származású Xherdan Shaqiri gólja után provokálta őket. A szerbek egyénileg tűnnek bombaerősnek (Mitrovics, Vlahovics, Tadics, Milinkovics-Szavics), míg a többek közt Granit Xhakával felálló Svájc inkább a csapat erejében bízhat.

A csoport negyedik résztvevője négy éve Costa Rica volt, most Kamerun lesz. Rigobert Song csapatát sokan az afrikai kontinens legerősebb válogatottjának tartják, Samuel Eto’o szövetségi elnök szerint egyenesen világbajnokok lesznek. A Bayernben remeklő Eric Maxim Choupo-Motinget is felvonultató „szelídíthetetlen oroszlánok” hatalmas reményekkel várják a tornát, de nagyon erős csoportba kerültek, ahol bravúr kellene a továbbjutáshoz.

Kapcsolódó cikkek