LabdarúgásVilágbajnokság

Vb 2022: Rajtol a D csoport is

2022. november 21.

Két olyan együttessel, amelyek a Nemzetek Ligájában is egy csoportban voltak.

Dánia-Tunézia, kedd 14:00

A dán szurkolók komoly várakozással indulhatnak neki ennek a tornának, hiszen nemzetük válogatottja az elmúlt időszakban valódi hipszterkedvenccé vált, Kasper Hjulmandot a szakma az egyik legfelkészültebb trénernek tartja, mindezt bizonyítja a tavalyi kontinenstornán elért elődöntő. És talán nem is a valóságtól elrugaszkodott gondolat ugyanezt a magasságot megcélozni a vb-n is, ugyanis a csapat magja együtt maradt, a pozíciók pedig ugyancsak tisztázottak. Kasper Schmeichel helye megkérdőjelezhetetlen a kapuban, a védelmet a Christensen, Kjaer páros irányíthatja, a középpályán a Manchester Unitedben remek őszt záró Christian Eriksen lehet a kulcs, a gólokat pedig leginkább Dolbergtől várhatja a Hjulmand-csapat. A szövetségi kapitány bizonyos szempontból szerencsés helyzetben van, hiszen komoly sérültekről nem esik szó a skandináv együttesnél. 

Essen néhány szó Tunéziáról is, pláne azért, mert ez az egyetlen csapat, ahol láthatunk majd NB I-ben edződő futballistát, Aïssa Laïdouni a Ferencváros után a tunéziai együttes középpályának motorja lehet, de ismert futballista még ebből a csapatból a támadósorból Khazri is. Tunézia az elmúlt időszakban Japán és Chile ellen is simán nyert, legutóbb pedig a tegnap látott Irán ellen nyertek. Nem szabad tehát őket lebecsülni, de az nem kérdés, hogy a dánok lesznek a meccs esélyesei. 

Franciaország-Ausztrália, kedd 20:00

Könnyű nyitómeccs jöhet a címvédő számára, még akkor is, ha Karim Benzemára biztosan nem számíthat majd Didier Deschamps. Így minden bizonnyal a sokat kritizált, de a válogatottban rendre jól teljesítő Olivier Giroud juthat lehetőséghez. Az ausztrál csapatban van néhány igazi vb-veterán és rutinos játékos, Mooy, Leckie és Ryan rutinja segíthet, de ez nem lesz elég a pontszerzéshez.