Egyéb LabdarúgásLabdarúgás

Világbajnoki selejtező – Dél-Amerika: Nagy remények, nagy csaták

2022. január 27.

Folytatódnak a kvalifikációs torna mérkőzései, ahol egyre inkább kiderül, ki juthat ki Katarba.


 

Ecuador – Brazília

Hét pontos előnyben van Gustavo Alfaro legénysége az hatodik helyhez képest, vagyis a hátralévő négy körben ezt kell őrizgetniük, ami persze nem lesz egyszerű, ha ilyen ellenfelek jönnek szembe, mint a már kijutott „Seleção”. A „La Tri” odahaza kell legalább egy pontot megszerezzen az eddig remeklő Tite csapat ellen, ami nem lesz könnyű feladat, de nekik még van dolgok annak érdekében, hogy ott lehessenek Katarban.

Az ecuadoriaknak beleférne egy botlás, mert szép kis előnyt tudtak kiépíteni az üldözőkkel szemben, de a már tét nélkül játszó brazilok ellen most illene legalább egy pontot megfogni, ami közelebb vinné a hazaiakat a végcélhoz.

 

Paraguay – Uruguay

A kilencedik helyen, négy pont lemaradással váltott edzőt a „Los Guaraníes”, amelynek minden meccsen győzelmi kényszere lesz a hátralévő találkozókon, hogy ha Guillermo Barros Schelotto sikerrel szeretné venni a selejtező jelentette akadályt. Az első akadályt a szintén edzőcserén áteső „La Celeste” csapata jelenti majd, ahol Diego Alonso lett az új menedzser, akinek le kell dolgozza a jelenleg egy pontos lemaradást és legalább az ötödik helyre oda kell kormányozza új együttesét.

Egyik félnek sem fér bele, hogy pontokat hullajtsanak, de főleg nem a paraguayiaknak, mert nekik meccsenként egy pontot kell ledolgozni, hogy életben maradjanak a reményeik, de az uruk számára is necces lehet, ha legalább egy pontot nem húznak be a hátralévő meccsek mindegyikén.

 

Chile – Argentína

Még mindig nincs még csak pótselejtezőt jelentő helyen sem Martín Lasarte együttese, ami nagyon rosszul fest az erősen öregedő „La Roja” részéről, akiknek kellenek a pontok a hátralévő meccseken, hogy ha le akarják dolgozni a lemaradásukat. Ezzel szemben Lionel Scaloni már azt is megteheti, hogy újoncokat avat és új dolgokat próbál ki, mert a „La Albiceleste” már kivívta a helyét Katarban, így nekik innentől már semmi tétje nincs a meccseknek.

A chilei győzelmi kényszer, valamint a szomszédok közti rivalizálás szülhet egy jó mérkőzést, meg persze az sem elhanyagolható tényező, hogy melyik csapat képvisel nagyobb játékerőt és a felszabadult állapotok is nekik kedvezhetnek.

 

Kolumbia – Peru

A játéknap rangadóját a két 17 pontos csapat vívja majd, ahol a negyedik még automatikus kijutást érő pozícióban lévő „Los Cafeteros” fogadja a rosszabb gólkülönbsége miatt ötödik helyre, azaz pótselejtezőre szoruló „La Blanquirroja” csapatát. Odahaza Reinaldo Rueda tanítványainak kötelező lenne a győzelem és a kevés hátralévő mérkőzés okán is nagy szükségük lenne arra, hogy behúzzák a hazai találkozókat, miközben Ricardo Gareca fiainak egy pont megszerzése is remekül mutatnak idegenben még akkor is, ha ezzel kicsúszhatnak a tabella első feléből, de utána otthon javíthatnak majd.

 

Venezuela – Bolivia

A reménytelen helyzetben lévő „La Vinotinto” is túl van egy edzőcserén, amelynek köszönhetően már José Pékerman irányítja a csapatot, akinek egy nagyon nehéz korszakváltást kellene megvalósítson, mert nincs igazán kiemelkedő fiatal tehetségük, de még csak jó korosztályuk sem. A vendégségbe érkező „La Verde” elindult felfelé és két pontra van a katari álomtól, így egy ilyen mérkőzésen idegenben is kötelező lenen a három pont, hogy a folytatásban még legyen mibe reménykednie César Farías legénységének.