Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A hír igaz, Magyarország labdarúgó világbajnokságot rendez! 2022. szeptember 10. és 18. között Kőbányán, a Mázsa téren, szuper tömegközlekedési megközelítéssel egy vadonatúj aréna ad otthont a Socca kispályás labdarúgó vb-nek!

Nem volt könnyű menet hazánkba hozni ezt a tornát! Már régen befejeződött volna az egész Socca világ nagy tornája, ha áprilisban Mexikóban másként alakul a választás… Az ottani számlálás nem úgy adta ki, hogy a szervező ország az előzetes tervnek megfelelően vendégül láthatja a sportág élvonalát. Hallani arról is, hogy a résztvevők nem bíztak a híres mexikói közbiztonságban, erre a helyiek jól megsértődtek, aztán lehet ez csak városi legenda.

Egy a lényeg, a visszalépést követően a Nemzetközi Socca Szövetségnek helyszín kellett, két jelölt is rámozdult a lehetőségre: Moldova és Magyarország! Az előbbi érzékenyen érintette a nemzetközi szövetség vezetőségét, épp elegen óvatoskodtak az egyébként politikailag roppant törékeny helyen található helyszín mellett, így hosszas gondolkodás után Budapest kapta a jogot a torna szervezésére. Egyébként két hónap maradt az esemény organizálására, ez egy ilyen kaliberű összejövetel esetében idegesítően rövid idő. A magyar szövetség, Csuhai Tibor elnök vezetésével, csekély szervezői létszámmal elkezdett intézkedni, ennek eredményeként felépült a műfüves aréna, nézőtérrel, FAN-zónával, óriás kivetítővel, és persze az elmaradhatatlan sörpaddal. Végső szakaszához ért a csapatok akkreditálása, szépen fogynak a VIP jegy. Amúgy a rendezvény ingyenes, csak a helyszínen kell regisztrálni.

Kicsit meglepő, hogy az egyébként állami támogatástól mentes eseményre csak kemény munkával lehetett támogatót intézni, páran a megkeresett, amúgy tehetős vállalatok sokszor válaszra sem méltatták a szervezőket, ettől függetlenül a torna kezdése kilövésre kész. 40 ország jelezte részvételét, olyan nagymenők, mint Franciaország, Németország, Anglia, Argentína. Pár egzotikus, a Socca szempontjából ismeretlen ország, Mauritius, Kenya, Marokkó, Chile, Pakisztán is bemutatkozik. A magyar válogatott nagy lehetőséget és extra motivációt kapott azzal, hogy hazai közönség előtt szerepelhet. Schrancz Balázs szövetségi kapitány átérzi ezt, nem tartja nehézségnek, sokkal inkább hatalmas erőnek.

Amúgy a Socca amatőr labdarúgás, a pályán 5+1 fő mozog, a kapu csábítóan nagy, 4×2 méteres, tehát a sok gól garantált. Kimondottan érdekes, hogy döntetlen esetén, már persze az egyenes kieséses szakaszban és érmes helyezés esetében rávezetéses büntető dönthet. Ez azt jelenti, hogy 10 mp alatt kell kapura vezetni a labdát, ha a kapusról visszapattant a labda a játékos elé, még egyszer próbálkozhat, egészen addig, amíg az erre szánt idő nem telik le.

Labdarúgó vb Budapesten – kimondani is gyönyörű ezeket a szavakat!

Kapcsolódó cikkek