Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Egyetlen párosítást választottam most csak a gáláról, azt is elárulom, hogy miért. Igazán kevés nagy sztárt reptetett el a szervezet oroszhonba, amelynek nyilván több oka is van. Elsősorban az, hogy az amerikaiak nem szívesen látott vendégek a hidegháborús ellenség határain belül, a dél-amerikai bunyósoknak pedig ott van a UFC 237, amely Brazíliában lesz megtartva. Európai bunyósokat igyekeztek gyűjteni a gálára, ám viszonylag kevés húzónév van, akit el lehetne adni az orosz piacon.

Így viszont maradnak a hazai harcosok, akik Trump bácsi miatt úgysem sokszor jutnak el az Államok területére, hiszen vízumot nem szívesen adnak nekik. Otthon viszont verhetik egymást nyugodtan, az oroszul nem beszélő nézőknek azonban unalmas lehet azt bámulni, hogy ékes anyanyelvükön pocskondiázzák vagy éppen méltatják egymást a bunyósok.

Két amerikai harcos fért be a kártyára, mindkettő prédának lett hozva a helyi sztároknak, ezt nyugodtan kimondhatjuk. Két távol-keleti, illetve két brazil srác van még a kártyán, akik nem európaiak. Lengyel, macedón, kirgizisztáni bunyósok mellett a főmeccsen ketrecbe lépő holland Overeem lesz még, aki nem orosz.

És ha már a hazaiak: Sokukat csak egyetlen meccsre igazolta le a UFC, és akadnak köztük páran, akik jó eséllyel már a doppingellenőrzésen elhasalnak. Például Ivan Shtyrkov, akinek vizeletmintája garantáltan világit, és a mintavevő pohár alját is kiolvasztja. A szanaszét kokszolt Uráli Hulk ígéretes mérleggel bír, ám az USA-ban lévő doppingszabályozás miatt nem tudják bunyóztatni a tengerentúlon. (Tegyük hozzá, a UFC lehetőség kedvéért kicsit visszavett a cuccolásból, kérdés, hogyan hat ki ez a teljesítményére?)

 

 

Alistair Overeem vs. Alexey Oleynik

Nem ez volt tervben… Overeem ugyanis Alexander Volkov ellen lépett volna a nyolcszögbe, egy nagyobb téttel bíró meccsen, amelynek győztese a cím közelébe került volna. Volkov azonban sérülés miatt kihullott, így előrántották a kalapból a másik eladható orosz figurát, Alexey Oleynik-et.

Az orosz „Óriáskígyó” Mirko Cro Cop-ot győzte le fojtással, ezután kapott szerződést a világ vezető MMA szervezetétől. A klasszis grappler élt is a kínálkozó lehetőséggel, első két bunyóját rögtön hozta, majd kikapott… Ez a széria pedig folytatódott, újabb két szép győzelem, újabb vereség… És láss csodát, most is éppen két nyert mérkőzéssel áll Alexey, tudjuk már mi jön?

Őszintén szólva nem. Utolsó vereségét Curtis Blaydes ellen szenvedte el az orosz, aki azonban Overeem-et is a szőnyegbe döngölte. Hatalmas, nagyon erős birkózó, Oleynik is klasszis a földön, Blaydes ereje azonban túl sok volt neki. Ám Alistair Overeem már nem olyan brutális izomkolosszus, mint egykoron volt.

A K-1, DREAM és Strikeforce egykori nehézsúlyú bajnokán nyomot hagytak a lóhús mentes napok. Azaz a koksz hiánya. Fénykorában a holland mindent is szedett, egy teljes patikai benne volt a 120 kilósra gyúrt harcosban. Ám a doppingellenőrzés megjelenésével ezeknek a napoknak leáldozott, a Pride egykori legendájának vissza kellett ülnie a tervezőasztalhoz.

Nem volt sikertelen művelet, Overeem elverekedte magát a bajnoki címmeccsig a UFC-ben is, ám nem sikerült rátennie a kezét az övre. Most újból nekiveselkedik megmásznia a csúcsot, Oleynik-et pedig ki kell pipálnia, ha a Top 5 tagjai ellen akar harcolni, hiszen lenne kinek visszaadni a kölcsönt.

Tipp: Olyenik via Submission

Kapcsolódó cikkek