Tenisz

ATP Halle: Még négy hely kiadó a nyolc közt

2021. június 17.

 

Már négyen ott vannak a negyeddöntő mezőnyében, és meglepetésre csupán egyetlen kiemelt. A párizsi döntő után Stefanos Tsitsipas lemondta az indulást, hogy pihenni tudjon, a világranglista második helyezettje, az orosz Daniil Medvedev rögtön az első körben búcsúzott, hasonlóan járt a 9. helyen rangsorolt spanyol, Roberto Bautista Agut is és a 15. helyezett Gael Monfils sem tudott meccset nyerni. Ugyancsak nem élte túl az első kört David Goffin sem, aki egy térdsérülés miatta a harmadik szettre már nem állt ki, míg a 2019-es győztes Roger Federer a második fordulóban kényszerült búcsúzni. Egyedül az orosz Andrey Rublev van már ott a legjobb nyolc közt kiemeltként és a német Alexander Zverev juthat be.

 

Alexander Zverev – Ugo Humbert

A felső ág alsó részén található a 3. helyen rangsorolt német, akinek ezúttal egy francia ellenféllel kell szembenéznie a legjobb nyolc közé kerülésért. Először fog összecsapni a 24 éves Zverev és a 22 évesHumbert, akik közül nem meglepő módon előbbi számít favoritnak, sőt a torna megnyerésére is első számú esélyessé lépett elő.

 

Kei Nishikori – Sebastian Korda

Az ágrajz másik párosításában, egy japán-amerikai csatára kerül sor, amely szintén először jön össze ebben a felállásban, de ez inkább a 20 éves Korda miatt van, aki többnyire Észak-Amerikában szerepelt és ott is a kemény borításon hozott össze szebb eredményeket. A japán eredménylistája már valamivel hosszabb és ezúttal is ő lesz az esélyesebb.  

 

Lloyd Harris – Lukas Lacko

Az alsó ág alsó felére átugorva, a 24 éves dél-afrikai ezúttal is szeretne egy 500-as torna legjobb nyolc játékosa közé kerülni, ahogy tette azt Stuttgartban is, amire jó esélye lehet, hiszen a világranglistán több mint 160 hellyel mögötte lévő szlovák Lacko ellen ő lesz a favorit. A 33 éves teniszező eddig csak egyszer nyert a három összecsapásukból, és az volt a legréebben, mikor Harris még rutintalan volt.

 

Nikoloz Basilashvili – Arthur Rinderknech

Két a selejtezőből érkező versenyző csaphat össze az eredetileg Tsitsipas féle ágon, ahol ismét egy olyan párosítás jött össze, amely még nem találkozott egymással ATP szinten, bár itt ez annak is köszönhető, hogy a 25 éves francia csak tavaly lett profi. Kettejük közül valaki egy nagyon nagy esélyt kaphat ezen a versenyen, és ez papíron a 29 éves grúz lehet, aki ezen az összecsapáson favorit lesz és élete egyik legjobb eredményét hozhatja össze 500-as tornán.