Tenisz

ATP Stuttgart: Az első kiemelt meccsét elmosta az eső

2021. június 11.

 

A felső ágon szereplő 1. kiemelt kanadai, Denis Shapovalov és Feliciano López Díaz-Guerra meccse 1-1-es állásnál félbeszakadt az eső miatt, amit így eltoltak egy nappal.

Az ellenfele az a Marin Čilić lesz, aki az 5. helyen rangsorolt Nikoloz Basilashvilit búcsúztatta a második körben 2-0 arányban (6-3, 6-2) méghozzá nagyon meggyőző, agresszív játékkal, ami kedvezhet neki a folytatásban is.

 

A felső ág alsó részén ausztrál párharcot rendeztek, amit a 4. helyen rangsorolt Alex de Minaur hátrányból tudott megnyerni Jordan Thompson ellen, aki a mérkőzés feléig tudta tartani magát az adogatásaival, utána azonban egyre több ki nem kényszerített hibát vétett és így alul maradt.

A kiemelt nélküli párosításban a kvalifikáción keresztül bekerülő német Peter Gojowczyk már az első szettben feladni kényszerült a meccset egy bokahúzódás miatt, így a 22 éves osztrák Jurij Rodionov elég pihenten várhatja a holnapi találkozóját a négyközé jutásért. 

Alex de Minaur (4.) – Jurij Rodionov

 

Az alsó ágon a 6. kiemelt Ugo Humbert volt meglehetősen domináns Yannick Hanfmann ellenében és bár az első szettben megszenvedett a német adogatásaival, a másodikra tudott váltani és könnyedén nyert végül 2-0 arányban (7-6, 6-2).

Vele csaphat össze a 3. helyen rangsorolt Félix Auger-Aliassime, aki a dél-afrikai Lloyd George Harris ellen egy könnyedebb és egy nehezebben hozott szettben nyert 2-0-ra (6-3, 7-6). A kanadai nagyon jól használta ki, hogy ellenfele néha ok nélkül is jött fel a hálóhoz és több szép emelést is megengedett magának, amivel nyerte a meccset. 

Ugo Humbert (6.) – Félix Auger-Aliassime (3.)

 

Az alsó ág másik felén az amerikai Sam Querrey nagyon szoros párharcban jobban bírta megtartani végül az adogatásait, így bejutott a legjobb nyolc közé. Az első szettben rövidítés után, a másodikban egy ellopott kezdéssel bizonyult jobbnak az ausztrál, James Duckworth-nál.

Ellenfele a 2. helyen kiemelt Hubert Hurkacz ellen két rövidítéses szettben diadalmaskodó 18 éves svájci, Dominic Stephan Stricker lesz, akinek az eredményei továbbra is magért beszélnek 2021-ben és egyre nagyobb névvé nővi ki magát a junior versenyeket hátrahagyó tini. 

Sam Querrey – Dominic Stephan Stricker