Tenisz

ATP Stuttgart: Korosztályok csatája az első körben

2021. június 09.

A párizsi Grand Slamről korán kiesők közül elég sokan megtalálhatóak itt a németországi füves tornán, ahol az első kiemelést a világranglista 14. Denis Shapovalov kapta. Az első körben erőnyerő legjobb négy az alábbi játékosokból állt össze:

1.       Denis Shapovalov

2.       Hubert Hurkacz

3.       Félix Auger-Aliassime

4.       Alex de Minaur

 

FELSŐ ÁG, ELSŐ FELE

A legmagasabban rangsorolt kanadai ellenfelét várja a második körbe, ahol egy spanyol vagy egy ausztrál kerülhet vele szemben. A 39 éve Feliciano Lopez már nagyon a karrierje végefelé jár, de füves terepen még mindig tud meglepetést okozni a rutinjának köszönhetően. Alexei Popyrin ezzel szemben még csak 21 éves és sokan úgy gondolják, hogy egy jó eredményre van attól, hogy fejben is elhiggye magáról, hogy képes lehet sokkal többre is.

Feliciano Lopez – Alexei Popyrin

Ennek a negyednek a másik részén már kialakult a második körös párosítás, ahol is Marin Čilić és Nikoloz Basilashvili fognak összecsapni.

 

FELSŐ ÁG, MÁSODIK FELE

A negyedik helyen rangsorolt ausztrál, Alex de Minaur is keresi ellenfelét, ahová egy argentin-ausztrál párharc győztese fog jutni. Guido Pella már 31 éves, rutinos, füves specialista, akinek ezen a borításon vannak a kiemelkedő sikerei is egy Brazil ATP győzelem is például. Jordan Thompson abszolút a kemény borításon tud jól játszani, ott több Challenger győzelem is fűződik a nevéhez, míg ATP szinten egy vesztes finálé, bár az salakon.

Guido Pella – Jordan Thompson

Az ágrajz másik felén még mindkét első körös párharc vissza van, itt az amerikai John Millman a 8. kiemelt, akitől várhatjuk, hogy jó eredménnyel rukkol elő, mert neki ez a borítás az ideális.

Dominik Koepfer – Jurij Rodionov

Peter Gojowczyk – John Millman

 

ALSÓ ÁG, ELSŐ FELE

Az alsó ágra kanyarodva a 6. helyen rangsorolt Ugo Humbert várja ellenfelét. Itt egy francia és egy német játékos jöhet szóba, hiszen a 34 éves Jeremy Chardy idén már nem vállalt párost így nem is kaphatott ki egymás után harmadszor is a párizsi döntőben, míg a 29 éves Yannick Hanfmann két egyéni ATP döntővel büszkélkedhet, de mindkétszer vesztett salakon, Challengerek terén meg a kemény borításon volt sikeres.

Jeremy Chardy – Yannick Hanfmann

Az ágrajz másik felében Lloyd Harris nyerte az első körös mérkőzését és ő csaphat össze a 3. kiemelt Félix Auger-Aliassime-vel a második fordulóban.

 

ALSÓ ÁG, MÁSODIK FELE

A 8. helyen rangsorolt francia, Adrian Mannarino egy a selejtezőből érkező ausztrállal küzdhet meg az első körben James Duckworth személyében, míg az ágrajz másik felén a szintén kvalifikáció által bekerülő török, Altug Celikbilek és az amerikai Sam Querrey csaphat össze az első körben.

Adrian Mannarino – James Duckworth

Altug Celikbilek – Sam Querrey

A legalsó vonalon a 2. kiemelt Hubert Hurkacz várja ellenfelét a második körben. Az első körben egy veterán moldovai, Radu Albot és egy nagyon fiatal svájci Dominic Stephan Stricker csaphat össze a folytatásért. Előbbi salakon nyert, keményen vesztett már el ATP döntőt, de ez egyik sem az elmúlt években történt, míg utóbbi 2020-ban megnyerte a Junior French Opent, valamint kemény borításon vannak szép eredményei.

Radu Albot – Dominic Stephan Stricker