Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Fucsovics Márton (5,60) vs. Roger Federer (1,16), vasárnap 10:15

Történelmi sikert vitt végez Fucsovics Márton azzal, hogy másodszor is bejutott a legjobb tizenhat közé az Australian Openen, hiszen ez egynél többször egyetlen magyarnak sem sikerült a hazai tenisztörténelem során. A világranglista 67. helyén álló magyar teniszezőnek ettől kezdve minden szett ajándék, különösebb nyomás nélkül léphet pályára Roger Federer ellen. Az ellen a Federer ellen, akivel két évvel ezelőtt is a nyolcaddöntőben találkozott – akkor ez jelentette a végállomást Fucsovics számára, a svájci szettveszteség nélkül abszolválta a meccset, majd meg sem állt a tornagyőzelemig. 

De vajon most képes lesz a magyar versenyző megszorongatni a 38 éves legendát? Ha az oddsok által meghatározott esélyeket nézzük, akkor igen. Két esztendővel ezelőtt az Unibet 18,00-szoros pénzt fizetett Fucsovics győzelmére, ehhez képest most 5,60-as oddsért fogadható az, hogy borul a papírforma. Ebben benne lehet Federer formahanyatlása, amit jól mutat, hogy a hazai közönség előtt teniszező John Milmann ellen a sírból jött vissza a svájci, végig jóval tudása alatt játszott. 82 (!) ki nem kényszerített hibája volt az öt szett során, ami közel kétszer annyi, mint amennyit Milmann összegyűjtött. Hogy mennyire sokkoló ez az adat, jól bizonyítja, hogy az első fordulóban Steve Johnson ellen 20, a második körben Filip Krajinovic ellen pedig 14 ki nem kényszerített hibával zárt. 

Nem titok, hogy a 20-szoros Grand Slam-bajnok Federer és Fucsovics Márton egy időben edzőpartnerek voltak, a jó viszony mellett pedig kiválóan ismerik egymás erősségeit és gyengeségeit. Ezzel együtt Fucsovicsnak még sosem sikerült még csak szettet nyerni sem ellene, eddigi két találkozójuk során mindkétszer lenullázta őt Federer.

"Nem lesz könnyű Roger ellen, de sosem voltam ilyen jó formában a karrierem során" – nyilatkozta a magyar játékos, miután megtudta, hogy ki lesz az ellenfele. 

Fucsovics stílusa egyébként némileg hasonlít a Federert megszorongató Milmannére, mindketten gyors támadóteniszt játszanak. Mats Wilander, hétszeres Grand Slam-bajnok így nyilatkozott róla korábban:

"Fucsovics nagyon jó játékos, imádom a stílusát, kiválóan, tisztán üti a labdát, hihetetlenül jól mozog. Nehéz meghatározni, hol helyezkedik el a rangsorban, de az egyértelmű, hogy simán benne van képességei alapján hogy elérje a top 15-öt, vagy a top 20-at, és még az is előfordulhat a végén, hogy ott ragad. Az biztos, hogy bárki ellen, bármilyen borításon képes a jó teljesítményre."

Hogy mennyire van közel a top 20, azt nehéz megmondani, de az tény, hogy az edzőváltás óta egyre feljebb és feljebb kúszik a ranglétrán, az Australian Openen mutatott menetelésével pedig nem kizárt, hogy újra a top 50-ben láthatjuk hamarosan. Novemberben cserélt trénert, a francia Olivier Taumával nem működött a kémia, így az utóbbi szűk három hónapban Jancsó Miklóssal dolgozik együtt. Ennek jól látható eredménye van: a dohai ATP-tornán a negyeddöntőig menetelt; kilenc tétmeccsből pedig mindössze ketőtt veszített el – abból egyet sérülés miatt volt kénytelen feladni. Tavaly már Djokovics ellen is látszott, hogy képes felvenni a harcot a közvetlen élmezőnnyel is.

Az Eurosport szakértője, Mats Wilander szerint a magyar teniszező rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, egyetlen gyengepontja a szervában rejlik.

"Az alapvonalról, fú… Ha nem lenne szerva a teniszben, a legjobb ötben, hatban ott lenne" – mondta Wilander, majd hozzátette, hogy az év végére reális cél lehet, hogy Fucsovics a legjobb húszba bekerül. 

Azt erős lenne kijelenteni, hogy reális esély van arra, hogy megdöntse egyéni rekordját és a negyeddöntőbe jusson, de a formájából és az eddigi Federer elleni meccseiből kiindulva legalább egy szettgyőzelem könnyedén benne lehet a pakliban, tekintve azt, hogy Fucsovics jelenleg élete formájában játszik. Kérdés, hogy a svájci milyen napot fog ki…

Tipp: Szettek száma: 3,5-nél több – 1,90

 

Ha Grand Slam, akkor fogadás bajnokság! Vegyél részt a 16 millió Ft összdíjazású fogadás bajnokságban, gyűjtsd a ranglistapontokat és vidd el a bajnokság 3,2 millió forintos fődíját!  

Kapcsolódó cikkek