Tenisz

French Open – Biztosan új bajnokot köszönthetünk Párizsban

2020. október 06.

A férfiakkal ellentétben, a hölgyek egyéni versenyében a topfavoritok nem tudnak olyan magabiztosan játszani, sőt mi több már alig maradtak Top10-es kiemelésű versenyzők.

A mai és holnapi negyeddöntőknek úgy mentünk neki, hogy a legjobb 8 között csupán három hölgy van, aki a rangos kiemelést kapott, s köztük nincs olyan, akinek lenne már Roland Garros győzelme.

A felső ágon a világranglista 54. helyezettje, Iga Swiatek és a 159. helyen álló Martina Trevisan csaphatnak össze. A 19 éves lengyel hölgy az első kiemelt Simona Halepet győzte le az előző körben hatalmas meglepetésre, míg az olasz teniszező útja az 5. kiemelt Kiki Bertensen keresztül vezettet a legjobb 8 közé. Mindkettőjük esetében igaz, hogy ez az eddigi legjobb eredményük a francia tornán.

A megmaradt nyolc teniszező közül Elina Svitolina volt a legmagasabban rangsorolt, ő a ranglista harmadik helyét foglalta el, de neki is a legjobb 8 volt az eddigi legsikeresebb eredménye a Garroson. Ellenfele a 23 éves Nadia Podoroska, aki neve csengése ellenére argentin és abszolút meglepetésember, miután csak a 131. helyen rangsorolják.

Az alsó ágon először egy amerikai csata kerül sorra, ahol Danielle Collins és Sofia Kenin csap össze. Előbbi csupán az 57. helyen áll, míg utóbbi az év elején nyerte meg az Ausztrál Opent, ami előre is repítette a ranglistán, egészen a 4. kiemelésig, s nem elhanyagolható információ az sem, hogy még párosban is versenyben van. Előbbinek ez a legjobb szereplése minden Grand Slamre kivetítve is, utóbbi salakon most jár először ilyen „magasságokban”.

A legalsó ágon Petra Kvitova a hetedik kiemeltként érkezik meg a legjobb nyolc közé, akinek van már két wilmbledoni győzelme, de azok se ma voltak (2011, 2014), illetve salakon egyszer volt már elődöntős, de az is 2012-ben volt. Ellenfele a német a már 32 esztendős Laura SIegemund, akinek kora ellenére ez masszívan a legjobb szereplése. Kettejük összecsapása egy igazán pikáns csatának ígérkezik, a veterán német meglepetés szereplése okán.

Az esőnek köszönhetően már egy meccses csúszásban vannak a hölgyek, és az időjárás most sem kedvez a verseny rendezőinek, akik így csak két pályát tudnak fedetté alakítani, ami további fennakadásokat okozhat.