Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Kezdjünk a hölgyekkel, mert az illem is ezt diktálja, meg mert náluk már ma jönnek az elődöntők, ahol is a világranglista 54. helyezettje, Iga Swiatek tudott élni az esélyével, miszerint ő volt az esélyes az előző körben Halep legyőzése után Trevisan ellen. A 19 éves lengyel lány a torna egyik meglepetése, és most összecsaphat a még nála is nagyobb meglepetést okozó Nadia Podoroska-val. A 23 éves argentin hölgy csupán a 131. helyen áll a világranglistán, de az előző körben könnyedén lépett túl Svitolinán, aki a tornán a harmadik kiemelt versenyző volt.

A másik ágon már egy sokkal rangosabbnak mondható összecsapás következik, két olyan hölgy között, akiktől várni lehetett, hogy eljutnak a torna ezen szakaszába. Sofia Kenin az Ausztrál Open kemény borítása után ezúttal salakon is szeretne Grand Slam győztessé válni, amiben a rutinosabb, kétszeres wimbledoni győztes Petra Kvitová állná útját, aki a hetedik kiemelt a párizsi nyílt tenisztornán.

IGA SWIATEK – NADIA PODOROSKA
SOFIA KENIN – PETRA KVITOVÁ

Négyűjük közül csak Kvitova szerepelt eddig elődöntőben a Roland Garroson egyéniben. Ezt azért is kell kiemelni, mert Iga Swiatek-re pénteken még vár egy páros elődöntő is, ahol párjával, az amerikai Nicole Melicharral száll majd versenybe, ahol szintén a döntőbe jutás lesz a tét, de nem a Babos/Mladenovic párossal szemben, mert ők a másik ágon próbálnak meg címet védeni.

ALEXA GUARACHI / DESIRAE KRAWCZYK – NICOLE MELICHAR / IGA SWIATEK
BARBORA KREJČÍKOVA / KATEŘINA SINIAKOVÁ – BABOS TÍMEA KRISTINA MLADENOVIĆ

 

A fiúknál csak pénteken jön a folytatás, méghozzá az elsőszámú favorit Rafael Nadal főszereplésével, akinek az ellenfele az a Diego Schwartzman lesz, aki egy maratoni ötszettes meccsen ejtette ki jó barátját, Dominic Thiem-et. Az argentin mellett szólhat, hogy szeptember közepén a Római Tornán életében először legyőzte Nadalt salakon, ami hatalmas fegyvertény, ismerve a spanyol játékát ezen a borításon. A spanyol még ezek ellenére is kérdés nélkül a mérkőzés, sőt a torna favoritja, mert a legutóbbi Sinner elleni sikerével a Garros mérlege immár 101-2 lett, ami jól mutatja, hogy miért is ő a „salakkirály”.

A másik ágon nem történt meglepetés, Stefanos Tsitsipas esélyt sem adott a Fucsovics Marcit búcsúztató Andrey Rublevnek, aki elképesztő magabiztossággal, egyetlen breaket engedve jutott az elődöntőbe. A görög csupán az első mérkőzésén tűnt úgy, hogy bajban van, azóta viszont ellenállhatatlan játéka van, az adogatásait pedig elképesztő mértékben tudja hozni.
Ellenfele a világranglista első helyezettje lesz, Novak Djokovic. A szerb megszenvedett Carreño Busta ellen az első szettben, mikor elvileg a nyakát fájlalta. összességében négy szettre kényszerült, de a spanyol rendesen meg is izzasztotta a torna első kiemeltjét, akinek ez volt az első meccse, ahol azt lehetett érezni, hogy valami nem teljesen oké a játékával.

DIEGO SCHWARTZMAN – RAFAEL NADAL
STEFANOS TSITSIPAS – NOVAK DOJOKVIC

Férfi párosban – ahogy a hölgyeknél is -, még él a címvédés esélye, amire a német Krawietz/Mies kettősnek van meg az esélye, akik csupán hetedik kiemeltek az idei tornán, de pont úgy meneteltek végig a mezőnyön, mint akik újra haza akarják vinni a trófeát.
Ellenfelük a 9. helyen rangsorolt Koolhof/Mektić páros, ahol a holland fiatalember még sosem járt ilyen magasságokban, míg horvát partnere 2018-ban már volt elődöntős. Akkor épp a végső győztes Herbert/Mahut páros búcsúztatta őt és Peyat, viszont a két franciát idén már ki tudta ejteni újdonsült partnerével, most pedig egy újabb nehéz feladat vár rájuk a címvédők formájában.

A másik ágon az első helyen kiemelt kolumbiai Cabal/Farah páros csap össze a horvát-brazil duóval, amit Pavić és Soares alkot. Itt mindkét páros egy-egy három szettes, kétszeri rövidítéses mérkőzésből jön, amit szintén egy-egy döntőjátszás összecsapás előzött meg. A két kolumbiainak tavaly az elődöntő jelentette a végállomást, egy évvel korábban pedig épp Pavić volt az a „legyőzhetetlen akadály” egyik tagja. Azon az éven a horvát a döntőben hasalt el, a fentebb említett francia párossal szemben.

JUAN SEBASTIÁN CABAL / ROBERT FARAH – MATE PAVIĆ / BRUNO SOARES
WESLEY KOOLHOF / NIKOLA MEKTIĆ – KEVIN KRAWIETZ / ANDREAS MIES

Kapcsolódó cikkek