Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

 

A harmadik kör az, ahol először nézhetnek szembe egymással rangsorolt versenyzők, márpedig amilyen „csillaghullást” produkált eddig a mezőny, alig akadnak ilyen párosítások. Eljutottunk a legjobb harminckettőig, de a kiemelt 32 teniszezőből már

 

FELSŐ ÁG

Első szekció

A világranglistát vezető Novak Djokovic továbbra is nagyon szép és magabiztos tenisszel nyeri a mérkőzéseit, még nem vesztett adogatást, ami nagyon bíztató a folytatást illetően is a szerbre nézve, viszont nem mondható el ez Ričardas Berankis esetében, aki eddigi karrierje legjobb eredményeképpen jutott be a harmadik körbe.

A másik párosításban két olasz csaphat össze, méghozzá mindketten kiejtettek már egy-egy kiemelt játékost. Marco Cecchinato a 2018-as elődöntő után ismét nagyon jól összerakta a játékát a salakra, míg a 19 éves Lorenzo Musetti élete első Grand Slamjén azonnal megmutatja, hogy mekkora potenciál lakozik benne.

 

Második szekció

A 9. helyen rangsorolt Matteo Berrettini ismét ott van a harmadik körben és ezúttal abszolút favoritként tekinthet az előtte álló meccsre, mert Kwon Soon-woo eddigi legjobb eredményét nyújtva jutott be a legjobb harminckettő közé, hogy összecsapjon az olasszal.

A 8. helyen rangsorolt Roger Federer, ha nem is a tőle megszokott eleganciával, de összességében kellően jó játékkal jutott el a harmadik körig, ahol is az ellenfele a német Dominik Koepfer lesz, akinek sikerült kiejteni a remekül kezdő, majd fejben teljesen széteső Taylor Fritzet.

 

Harmadik szekció

Hogy a 3. kiemelt Rafael Nadal ezúttal sem vesztett szettet, az nem valószínű, hogy bárkit is meglepne, hiszen a „salak király” továbbra írja felfoghatatlan rekordját Párizsban. A harmadik körös ellenfele a brit Cameron Norrie lesz, akinek ez eddigi karrierje legjobb eredménye, s nagyon valószínű, hogy az idei Garros-kalandjának a vége is.

Jannik Sinner hiába 18. helyen rangsorolt a játéka elképesztően hullámzó és szettekre el tud tűnni belőle az a tűz, ami jellemzi őt általában. Ez a kiszámíthatatlanság az oka annak, hogy eddig kilenc szettet játszott, akárcsak a 22 éves svéd, Mikael Ymer, akinek ez karrierje legjobb eredménye, amit Gaël Monfils legyőzésével ért el.

 

Negyedik szekció

A tavalyi elődöntős, 10. helyen rangsorolt Diego Schwartzman eddig pont olyan meggyőző játékot nyújt, mint amivel az előző kiírásban a négy közé jutott. Az argentin eddig nem ismert kegyelmet és a 37 éves Philipp Kohlschreiber ellen is jó esélyei lesznek, hogy továbbra is szettveszteség nélkül meneteljen tovább.

A felső ág végére érve egy egészen különleges párosítás alakult ki, ahol is a világranglista 7. Rublevet kiejtő német, Jan-Lennard Struff és a kvalifikációs mezőnyből idáig menetelő Carlos Alcaraz csaphat össze, hogy élete legjobb eredményét érje el Grand Slamen. A 18 éves spanyol története egy kiemelendő eset, mert már azzal is több mint húsz helyet lép előre, hogy a harmadik körbe bejutott, még egy győzelem már a Top75be is bevinné.

 

ALSÓ ÁG

Ötödik szekció

A 6. kiemelt Alexander Zverev az első körös nagyon rossz kezdése után rátalált a játékára és a második körben már könnyedén nyert. Az ellenfele a szerb, Laslo Đere lesz, akinek a harmadik kör a legjobb eredményének beállítása.

A másik vonalon történt az eddigi leginkább hollywoodinak mondható eset, ahol is a kvalifikációból érkező svájci, Henri Laaksonen jutott be a legjobb harminckettő közé, kiejtve Roberto Bautista Agutot (11.), s ellenfele az a Kei Nishikori lesz, aki a 23. helyen rangsorolt Karen Khachanovot búcsúztatta.

Hatodik szekció

Ahogy azt egy 15. helyen kiemelttől elvárhatnánk, Casper Ruud épp olyan magabiztossággal hozza eddig a mérkőzéseit, a harmadik fordulóban pedig a spanyol, Alejandro Davidovich Fokina ellen próbálhatja meg átlépni önmaga árnyékát.

Fabio Fognini (27.) egyelőre a jobbik énjét hozza, ami nála jelenesetben azt jelenti, hogy két szorosabb szettet leszámítva lesimázta mindkét ellenfelét. A legjobb harminckettő köz az argentin, Federico Delbonis néz majd vele farkasszemet, aki karrierje legjobb eredményét érte már el így is Párizsban, viszont egy végletekig kiélezett összecsapás után jó eséllyel fáradtan érkezik meg az olasz elleni meccsre.

Hetedik szekció

Ezúttal egy olyan csata jön, ahol összejött a két rangsorolt párharca, ugyanis az 5. kiemelt Stefanos Tsitsipas és a 31. kiemelt John Isner is megoldotta az útjába lévő akadályokat. A görög eddig nagyon könnyed, de mégis érett játékkal egyetlen rövidítéses szettel a háta mögött jutott el idáig, az amerikai kicsit nyögvenyelősebben, de neki nem is a salak a kedvenc borítása.

Az amerikai Steve Johnson már negyedszer jutott el a harmadik körig Párizsban, de ez az eddigi legextrémebb teljesítménye, ugyanis kétszer is öt szettre kényszerült, és mindkét meccsén állt nagyon rosszul. Az ellenfele a 12. helyen rangsorolt Pablo Carreño Busta, akinek egy vesztett szettje van eddig, azon kívül sima volt az útja a legjobb harminckettő közé.

Nyolcadik szekció

Azzal, hogy Grigor Dimitrov az első körben a visszatérő hátfájdalmai okán feladta a meccsét és vissza is vonult, megadta az esélyt Marcos Giron számára, hogy nagyot alkosson és már a harmadik körben van az amerikai, akinek a 22. kiemelt Cristian Garín lesz az ellenfele. A chilei egymás után másodszor jut el a legjobb harminckettő közé és most esélyesként léphet pályára.

Az ágrajz legalján ismét összejött a kiemeltek párosítása, ugyanis Reilly Opelka (32.) és a második helyen rangsorolt Daniil Medvedev is hozta a saját kötelezőnek mondott feladatát, méghozzá csaknem azonos időmennyiséget töltöttek a pályán, így a fáradtság nem lehet faktor az összecsapásukon.

Kapcsolódó cikkek