Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Vasárnap és hétfőn jöttek a „negyeddöntők”, két négyes blokkra leosztva az ágrajz alapján a legjobbak meccseit.

Rafael Nadal nyitotta meg a sort még akkor is, ha ő a „beosztás legalsó embere”. Címvédőhöz méltón ezúttal sem adott esélyt sem ellenfelének, a fiatal amerikai Seabstian Kordanak.  A 12 francia Grand Slam sikerrel rendelkező második kiemelt három játszmában (6-1, 6-1, 6-2) kevesebb, mint két óra alatt letudta a mérkőzését és már ment is pihenni a keddi összecsapásra.

A hatodik kiemelt Alexander Zverev ellenfele, a torna egyik meglepetésembere a mindössze 19 esztendős olasz, Jannik Sinner volt. Az olasz mindhárom összecsapásán 3-0-ra hozta, míg a német a második körben nagyon megszenvedett Herbert ellen. Vasárnap egymás ellen, Sinner úgy kapcsolta ki magában a nyomást, ahogy csak a legnagyobbak tudják. A nyomás semmi jele nem látszódott rajta, és ennek is köszönhetően nagyon könnyen hozta le az első és a második játszmát is (mindkettő 6-3). Ezután Zverev kis dühöngés után rendbe szedte magát és támadóbb szellemre kapcsolt, aminek köszönhetően nyerte a 3. szettet, de aztán az olasz átlátta a dolgokat és képes volt ő is váltani, és ez elég is volt a győzelemre.
Sinner négy szettben (6-3, 6-3, 4-6, 6-3) összességében magabiztosan, 3 óra 2 perc alatt jutott be a legjobb 8 közé.

A nap leghosszabb meccsére a harmadik kiemelt Dominic Thiem kényszerült a szabadkártyás Hugo Gaston ellen. A 20 éves francia már egy nagyon komoly skalpot begyűjtött a harmadik körben is, mikor Wawrinkat ejtette ki öt szettben. Vasárnap délután a friss US Open győztes osztrák úgy kezdett, ahogy esélyestől elvárhatnánk, de aztán jöttek a negatív percek, mikor Gaston fölénybe tudott kerülni. A harmadik játszmában két adogatását is eltudta venni az osztráknak, aki erre nem tudott reagálni, így meg volt a szépítés. A negyedikben a legjobbkor történt meg ugyanez, aminek köszönhetően döntő szettre kényszerültek a felek. A nyolcadik adogatásig mindenki hozta a sajátját, ekkor viszont Thiem tudott „lopni”, ami elegendő is volt a győzelemhez.
Thiem nagyot küzdve, öt szettben (6-4, 6-4, 5-7,3-6, 6-3) 3 óra 36 perc alatt jutott tovább.

A vasárnapi nap másik tükörsima párosításában, Diego Schwartzman tudott könnyedén „átgyaloglni” az olasz Lorenzo Sonegon. A 14. kiemelt argentin nyolc adogatását is eltudta venni ellenfelének, miközben ő meg csak kettőt bukott el. 
Schwartzman három szettben (6-1, 6-3, 6-4) 2 óra 2 perc alatt könnyedén jutott a legjobb 8 közé.

Hétfőn került salakra FUCSOVICS MÁRTON, akinek ellenfele a 12. kiemelt Andrey Ruvblev volt. Az első szettet rövidítés után Marci nyerte, sőt a második közepéig ő uralta a meccset. Ezután viszont az orosz váltani tudott és képes volt már a második játszmában fordítani, majd onnantól sokkal magabiztosabban kezdett el teniszezni. A harmadik szett közepén ismét Fucsovics került fölénybe, de a végére kicsit kifulladt a játéka, amit Rublev kihasznált és 6-4-re behúzta a harmadik játszmát. A negyedik szettben mindenki hozta az adogatását, így 6-6 után jöhetett a rövidítés, ahol az orosz jobban összpontosított.
Rublev hatalmas küzdelem végén négy szettben (6-7, 7-5, 6-4, 7-6) közel három óra alatt jutott túl Fucsovicson, aki kiesése ellenére be fog jönni a Top50-be a világranglistán.

Az egyik „kiemeltek összecsapásán” Stefanos Tsitsipas (6.) csapott össze Grigor Dimitrovval. A görög elképesztően érett és magabiztos volt, aminek köszönhetően a bolgár csak másfél szettig tudta tartani a lépést vele így nem is lehetett valós esélye. A másfél hete hamburgi 500-as torna döntőjének visszavágóján, Tsitsipas „bosszút áll”, és nagyon sima 3-0 (6-3, 7-6, 6-2) után életében először jutott a legjobb 8 közé.

Az esőzés elkezdte elmosni a program zárását, de a fedett pályán játszó Novak Djokovicot ez nem érintette, aki meglehetősen simán menetelt át a 16. kiemelt Karen Kachanovon. A világelső szerb mindössze kettő breaket engedett, de cserébe ő maga hatszor is elvette ellenfele adogatását, aminek köszönhetően könnyedén jutott tovább 3-0-ás (6-3, 6-4, 6-3) eredménnyel, valamivel több, mint két és fél óra után. 

A nap utolsó találkozója egészen az estébe csúszott köszönhetően az esőnek, és mert nem a fedett center pályán zajlott, de ez nem okozott gondot Pablo Carreño Busta számára, aki a kedvezőtlen körülmények ellenére is hozta a kötelezőt. Az első szettet magabiztosan hozta, majd úgy tűnt jön a fordulópont, mert Daniel Altmeier már 5-2-re is vezetett, de a spanyol innen is fordítani tudott, ami teljesen összetörte a fiatal németet, aminem nem is lehetett más vége, mint sima vereség.
Carreño Busta 3-0-val (6-2, 7-5, 6-2) jutott a legjobb 8 közé 2 óra 21 percnyi játék után.

JANNIK SINNER – RAFAEL NADAL

DOMINIC THIEM – DIEGO SCHWARTZMAN

ANDREY RUBLEV – STEFANOS TSITSIPAS

NOVAK DJOKOVIC – PABLO CARREÑO BUSTA

French Open fogadás bajnokság – 16 millió Ft

Kapcsolódó cikkek