Tenisz

French Open – Négy döntőből háromban is van esély a címvédésre.

2020. október 09.

Egyedül a hölgyek egyéni küzdelmei során lehetünk biztosak abban, hogy új győztest ünnepelhet az 1000 néző a helyszínen, illetve a tévé előtt ülők, mivel se Sofia Kenin, se Iga Swiatek nem nyert még Párizsban Grand Slam tornát. Most pedig vagy az amerikai, vagy a lengyel hölgy magasba fogja emelni a győzelemért járó trófeát.
Kenin az Ausztrál Open után nyerhetne most Franciaországban is, míg a 19 éves lengyel lány, „kettősterhelés” alatt jutott el idáig, mert miközben egyéniben döntőbe jutott párosban az elődöntőben „hasalt el”.

IGA SWIATEK – SOFIA KENIN

Mégpedig a Guarachi/Krawczyk páros ellenében veszítettek, akiknek az ellenfelük a döntően a címvédő Babos Tímea/Kristina Mladenović páros lesz. A magyar-francia kettős az elődöntőben szenvedett a legjobban, de ez igaz a chilei-amerikai duóra is, mert mindkét mérkőzés három szettben dőlt csak el.

ALEXA GUARACHI / DESIRAE KRAWCZYK – BABOS TÍMEA / KRISTINA MLADENOVIĆ

A férfiaknál összejött a mindenki által várt döntő, mivel Rafael Nadal mindenkin átgázolt a lehengerlő játékával, míg Novak Djokovic komoly küzdelmek árán, de hozni tudta magát, mint világelső. Kettejük harmadik Garros döntője lesz ez, és nem meglepő módon mindkettőt a spanyol nyerte. A szerb csupn egyszer tudott nyerni Párizsban, még 2016-ban Andy Murray ellen.

NOVAK DJOKOVIC – RAFAEL NADAL 

Férfi párosban is életben van még a címvéső német páros, Kevin Krawietz és Andreas Mies. Velük szemben a nem régóta együtt játszó Mate Pavić / Bruno Soares páros áll majd, akik nem is oly régen megnyerték az US Opent. A brazil egyébiránt vegyespárosban is nyert már több Grand Slamet, így nem kell bemutatni neki milyen is a siker, de a horvátnak is van már egy nem Soaressel elért GS sikere.

MATE PAVIĆ / BRUNO SOARES – KEVIN KRAWIETZ / ANDREAS MIES