Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

 

Felső ág, első fele

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic az első körben a kemény pályán szép sikereket elérő Tennys Sandgren ellen kezdi meg a tornát vasárnap. A szerb először a harmadik körben találkozhat szintén kiemelt játékossal, akkor a 29. helyen rangsorolt francia, Ugo Humbert lehet az ellenfele.

Ezen az ágon a legjobb harminckettő közt találkozhat egymással majd a 21. kiemelt Alex de Minaur, és a 13. helyen rangsorolt David Goffin, akinek a legjobb nyolc a csúcs eddigi párizsi próbálkozásai során. A 22 éves ausztrál nagy tehetségnek van kikiáltva és a hírek szerint egyre jobban megy neki salakon is, ami egy kiugró teljesítményt is sejtet részéről akár már idén.

A soron következő kiemeltek, Matteo Berrettini (9.) és Félix Auger-Aliassime (20). Az olasznak a harmadik körnél még nem sikerült továbbjutni, ami csalódás számára, mert fiatalon többször is remekelt salakon, míg a 20 éves kanadai a tavalyi első körös kiesés után idén már komolyabb esélyekkel lép pályára.

A 30. helyen rangsorolt amerikai Taylor Fritz az utóbbi időben egész bíztató játékkal rukkolt elő ezen a borításon, így joggal várják tőle, hogy legalább a harmadik körig eljusson, ami a legjobbja eddigi karrierjében. Ott összekerülhetne Roger Federerrel, akinek elég hektikus a játéka az utóbbi időben és már csak a 8. kiemelést kapta meg az idei sorozatban.

 

Felső ág, második fele

A címvédő és rekordgyőztes Rafael Nadal, csak a harmadik kiemelést kapta, de ettől függetlenük kérdés nélkül ő az első számú favorit a végső győzelemre még 34 évesen is. az első körben Alexei Popyrinnal csap össze, az első kiemelt ellenfele pedig az olasz Lorenzo Sonego (26.) lehet a harmadik kör során.

Az ágrajz következő rangsorolt játékosa Jannik Sinner, aki a 18. helyet kapta meg, az ő útjába a legjobb harminckettő közt a 14. kiemelésű Gaël Monfils kerülhet. Az olasz még csak 19 éves, de tavaly már a legjobb nyolcig menetelt, ami jól mutatja, hogy nagyon fekszik neki a salak, míg a veterán francia legjobb eredménye egy elődöntő, de az 2008-ban volt.

A soron következő kiemeltek, a tavalyi elődöntős Diego Schwartzman (10.) és a 24. helyen rangsorolt orosz, Aslan Karatsev, akinek ez lesz az első Garros-a. Az argentin idén is jó eséllyel pályázik egy szép eredményre, de nem segíti a céljait, hogy a legjobb négybe kerüléshez a címvédőn keresztül vezethet az útja.

A felső ág legalján a 7. helyen kiemelt Andrey Rublev található, akinek az utóbbi időben remekül megy a játék, és talán a legjobban a salakos terepen jönnek össze számára a dolgok, így őt várják a Nadal elleni negyeddöntőbe, de időközben még útjába kerülhet a 28. helyen rangsorolt grúz, Nikoloz Basilashvili, akinek a harmadik kör a legjobbja eddig és épp ott futhatnak össze az orosszal.

 

Alsó ág, első fele

A névsor második felének első helyén, a 6. kiemelt Alexander Zverev áll, akinek eddig kétszer sikerült eljutni a negyeddöntőbe, de még egyszersem járt a négy közt Párizsban. Az ő útjába juthatna el a 28. helyen rangsorolt brit, Dan Evans, ám neki még az első kört egyszer sem sikerült túlélnie, mert látványosan nem fekszik neki a salak.

Ezen az ágon van még Karen Khachanov (23.) és Roberto Bautista Agut (11.) is, akik körül az orosznak az a borítás a legstabilabb, mert innen származnak a legjobb eredményei, míg a spanyolnak talán a salak fekszik legkevésbé, mert itt eddig csupán a negyedik körig tudott eljutni, míg más borításon ennél tovább is menetelt már.

A soron következő kiemeltek, a 22 éves norvég, Casper Ruud (15.), akinek tavaly a koronavírussal is meggyűlt a baja így most jöhet el a nagy visszatérések ideje minden Grand slamen, illetve a 19. helyen rangsorolt, Hubert Hurkacz. A lengyelnek eddig nem sok babér termett a nagy tornákon, de az elmúlt időkben egész jól ment neki salakon, így hátha ez lesz az ő éve.

A döntőre is esélyes Dominic Thiem szerepel még ezen az ágon, aki a 4. kiemelést kapta. Az osztráknak már két vesztes fináléja van, idén pedig ő lehet az egyik esélyes arra, hogy letaszítsa a „salak-királyt” a trónjáról. A legjobb harminckettő közt keresztezheti az útját az olasz Fabio Fognini (29.), akinek nagyon nincs jó időszaka ezen a borításon, így nem egy legyőzhetetlen akadály az előzetes várakozások alapján.

 

Alsó ág, második fele

Az utolsó negyedrészt Stefanos Tsitsipas nevével kezdhetjük, aki ugyancsak az 5. kiemelést kapta, de a szakértők szerint ő a második számú favorit a torna megnyerésére. A görögnek eddig még csak elődöntői vannak Grand Slamek során, úgyhogy most át kell lépje saját árnyékát is. Vele szembe kerülhet a harmadik fordulóban a veretán amerikai, John Isner (31.), akinek sosem volt a kedvence a salak.

Ezen az ágon van az utóbbi évek nagy tornáin nem valami jól szereplő Milos Raonic is, akit a 18. helyen rangsorolnak, vele pedig a legjobb harminckettő közt az a Pablo Carreño Busta (12.) találkozhat, aki tavaly hatalmas küzdelemben éppen csak alulmaradt Nadallal szemben, és az egyik meglepetés ember lehetne sokak szerint, ha nem ezen a nagyon erősnek tűnő ágon lenne.

A következő kiemeltek Grigor Dimitrov (16.) és a 22. helyen rangsorolt Cristian Garín. A bolgár tavaly hozta össze eddigi legjobb párizsi eredményét, mikor a negyedik körig jutott, míg a chilei tavaly épp a harmadik körben esett ki a mostani ellenféllel szemben, így jöhetne egy visszavágás a legjobb harminckettő közt, ha eljutnak addig.

A sor végén pedig a 2. kiemeléssel lévő Daniil Medvedev van, aki kapcsán külön érdekesség, hogy salakon nagy szenved, mert eddig négyszer játszott Párizsban és egyszer sem élte túl az első kört. A vele egy ágon lévő amerikai, Reilly Opelka ugyanebben a cipőben jár, csak neki ez a mostan i a harmadik Garrosa lesz. Innen egy komoly meglepetés résztvevő is eljuthat egészen sokáig.

Kapcsolódó cikkek