Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A szerb teniszező karrierje közel sem indult olyan egyértelműen, mint ahogyan a két nagy riválisnak, Roger Federernek és Rafael Nadalnak. Djokovic először 2008-ban nyert Grand Slamet, igazán pedig 2011-ben robbant be, amikor képes volt megnyerni hármat is a négy legnagyobb versenyből. Pályafutásának nagy része pedig tulajdonképpen arról szólt, hogy elfogadtassa magát a közönséggel, hogy felkerüljön ugyanarra a polcra, ahol a korábban említett két zsenit emlegetjük. Ehhez pedig az utóbbi időszakban egyre közelebb került, a vasárnapi US Open-döntővel pedig végleg berúghatja az ajtót.

Rod Laver óta ugyanis ő lehet az első férfi teniszező, aki megnyeri mind a négy Grand Slamet egy naptári évben. A férfi teniszben korábban elképzelhetetlen volt ilyen szintű domináció, a legnagyobbaknak, a legjobb éveikben sem sikerült ez a fegyvertény. Persze, mindebben az is közrejátszik, hogy Nadal és Federer az utóbbi időszakban már többet nem játszik, mint amennyit igen, a fiatalok pedig talán még nincsenek azon a szinten, hogy valóban veszélyeztessék a szerbet.

Persze ez nem teljesen igaz. Alexander Zverev az olimpián verte Djokovicot, és New Yorkban is öt játszmára kényszerítette a szerb klasszist, vasárnapi ellenfele, Danyil Medvegyev pedig szintén egy igen veszélyes játékos, aki ráadásul az utóbbi időszakban háromszor is megverte Novak Djokovicot. igaz, legutóbbi meccsüket, az Australian Open döntőjében simán nyerte a szerb.

Akinek egyébként már a döntő is egyfajta mérföldkövet jelent, hiszen 31 GS-fináléja csak Roger Federernek van. 21 Grand Slam győzelemmel pedig innentől egyedül vezetné az örökranglistát, szimbolikus lenne, ha az épp egy ilyen győzelemmel jönne össze.

Vajon történelmet ír Djokovic? Szerintünk igen!

Kapcsolódó cikkek