Tenisz

Wimbledon 5. nap – Opelkának itt a végállomás?

2019. július 04.

Reilly Opelka vs. Milos Raonic

Ugyan a 21 éves amerikai teniszező első wimbledoni tornáját alaposan meglepte a népet azzal, hogy a második körben hátrányból fordítva kiejtette Stanislas Wawrinkát, a kanadai túl nagy falatnak tűnik. Raonic igazi Wimbledon-specialista, az utóbbi három évben rendre legalább negyeddöntőig jutott, sőt 2016-ban egészen a fináléig menetelt. Míg Opelka alaposan megizzadt az elmúlt fordulóban, Raonic még játszmát sem veszített – igaz a sorsolása is könnyebb volt. 

Raonic imád füves borításon játszani, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az eredményei. Éppen ötven hivatalos meccset játszott karrierje során füvön, és mindössze tizenkét alkalommal maradt alul – ebből kétszer azért, mert sérülés miatt nem tudta befejezni a meccset. Opelka egyetlen esélye az lehet, hogy Raonic állóképessége kérdéses, hiszen komoly sérüléssel küzdött, három hónapig is partvonalon kívülre került. Ezt leszámítva minden a kanadai mellett szól: a rutin, a képzettség, az eredmények… egyszóval meglepő lenne, ha az amerikai megfricskázná. 

Tipp: Raonic jut tovább – 1,35

 

Novak Djokovic vs. Hubert Hurkacz 

A szerb világelső elképesztően meggyőző teljesítményt nyújt eddig: az első körben Kohlschreibert nullázta le, majd az amerikai Kudla is játszmagyőzelem nélkül maradt. A lengyel versenyző szintén magabiztosan menetelt a harmadik körig, a szerb Lajovicot és az argentin Mayert is egyaránt 3-1-re verte. Djokovic győzelme valószínűleg ma sem lesz veszélyben, de Hurkacz eddigi játéka alapján megizzaszthatja a szerbet. Talán ez lesz Novak első erőpróbája… 

Tipp: 3,5-nél több játszma lesz – 4,20

 

Simona Halep vs. Victoria Azarenka

A román versenyző játéka alaposan visszaesett az elmúlt hónapokban. Tavaly még világelsőként ünnepelhette magát, ma azonban már csak a hetedik a WTA-ranglistán. Wimbledonban is kissé csapongó a játéka, már a fehérorosz Sasnovichot is kissé nehezen gyűrte le, majd a második körben a szintén román Buzarnescu már játszmát is rabolt tőle. Legutóbbi meccsén borzasztóan gyengén játszott, az volt a szerencséje, hogy honfitársa még őt is alulmúlta. Mindössze egyetlen ászt ütött, 3 kettőshibája volt, az első szerváit pedig csupán 54%-ban volt képes pontra váltani. 

Ehhez képest a WTA 40. helyén álló Azarenka tükörsimán jutott el a harmadik körig, magabiztos, kiegyensúlyozott teljesítménnyel, játszmát sem veszítve. A fehérorosz teniszezőnő biztoskezű fogadónak számít, és eddig a szervái is jól sültek el, ráadásul mindössze két adogatást veszített el ezidáig a tornán, míg Halep már nyolcnál jár. 

2017-ben egyébként a döntőben találkoztak egymással, akkor Halep 2-0-ra győzött. Ma biztosan nem lesz ennyire sima…

Tipp: Azarenka nyer – 1,97

 

Fogadj Wimbledonra, és nyerj 3 millió forintot! Kattints ide a részletekért!