Tenisz

Wimbledon 6. nap – pályán Federer és Nadal

2019. július 05.

Jo-Wilfried Tsonga vs. Rafael Nadal

Rafa Nadal csütörtökön a balhés Kyrgios ellen alaposan megszenvedett – nemcsak fizikailag, mentálisan is. Az ausztrál botrányhős alaposan játszott az idegeivel, trükkös szerváival, reklamálásaival próbálta kizökkenteni a spanyolt, sőt egy ízben még majdnem le is vadászta. Ettől függetlenül Nadalt nem kell félteni, jól kezelte a helyzetet, és az utolsó két játszmát csak tiebrake-ben hozta, de végül továbbjutott. 

Tsongának nem volt nehéz dolga eddig Wimbledonban, két ujjgyakorlaton van túl, sem az ausztrál Tomic, sem a litván Berankis nem tudott még játszmát sem nyerni ellene. Érdekes, hogy Nadal csak Kyrgios ellen kétszerannyi időt játszott, mint Tsonga eddig az egész tornán.

A francia erőssége a szervajáték, kíméletlen hatékonysággal üti az első szervákat. Nadalon látszott, hogy a szintén jól szerváló Kyrgos ellen is meggyűlt a baja a gyors labdákkal – nem lesz ez másképp a francia ellen sem. Kétszer találkozott egymással a két versenyző füves borításon, akkor Tsonga nyert, igaz, ennek már nyolc éve. 

Tipp: 3,5-nél több szett lesz – 1,87

 

Lucas Pouille vs. Roger Federer

A papírforma alapján a svájcinak könnyebb francia jutott, mint Nadalnak. Federer bombaformában érkezett a versenyre, két héttel ezelőtt a Németországban rendezett halle-i tornát is megnyerte – többek között ő jelentette a végállomást ott Tsonga számára is. Wimbledonban is magabiztosan teljesít eddig, igaz az első játszmát elveszítette a tornán, Lloyd George Harris ellen, de rögtön korrigált egy 1-6, 2-6, 2-6-al. A brit Jay Clarke sem tudta megnehezíteni a Roger dolgát, őt is hasonlóan simán intézte el. 

Pouille nem veszített még játszmát a tornán, ami azért nagy szó, mert az első körben Richard Gasquettel találkozott. Furcsa módon ő Wimbledonban ezidáig csak a honfitársaival játszott, hiszen Gasquet után a szintén francia Barrere következett, akit szintén simán elintézett. Pouille játéka eléggé változatos, kissé csapongó, képes egy meccsen belül egészen magas szinten teniszezni, és jóval tudása alatt is játszani. Kérdés, hogy milyen formát fog ki, ám ha Roger a legjobb ütőjével jön, nem sok esélye lesz a franciának ellene. 

Tipp: Federer nyer 3-0-ra – 1,62