Tenisz

Wimbledon 7. nap – Jönnek a nyolcaddöntők

2019. július 07.

Joao Sousa vs. Rafael Nadal

Nadal meglepően simán lépte át Tsongát az előző körben – gyakorlatilag igaz ez az egész tornán nyújtott teljesítményére, talán egyedül Kyrgios legyőzése volt egy kicsit nehezebb, de azt is megoldotta. 

Az ATP 69. Sousa teljesítménye már nem ennyire meggyőző, bár az is tény, hogy közel sem tartják számon a legnagyobb sztárok között, az ő nyolcaddöntős szereplése önmagában meglepetés. A második körben Marin Cilic-csel nézett farkasszemet a portugál, előzetes várakozások szerint az esélytelenek nyugalmával. Ehhez képest az egész világot meglepte, önmagához képest remek adogatójátékkal rukkolt elő, és 3-0-ra lesimázta a horvátot. Az előző körben az angol Daniel Evans állíthatta volna meg, de hősies küzdelemben, 3-2-re őt is helybenhagyta. 

Összességben nem szabad, hogy a portugál gondot okozzon Nadalnak, hiszen Sousából hiányzik az agresszivitás, a támadójáték, éppen az, ami kell a spanyol legyőzéséhez. 

Tipp: Nadal nyer 3-0-ra – 1,40

 

Matteo Berrettini vs. Roger Federer

Talán a svájcinak lesz a legnehezebb dolga a top 3-ból, de meglepő lenne, ha az olasz Berrettini megállítaná. Az ATP 20. teniszező jó formában érkezik a meccsre, igaz, eddig egyedül az argentin Schwartzman volt nagyobb falat, de Berrettini őt is lenyelte, nagy szenvedések árán. Amit abból a meccsből érdemes kiemelni, az az olasz adogatása, 22 (!) ászt ütött, ami megsüvegelendő teljesítmény. 

Federer eddig magabiztosan menetel, mindössze egyetlen játszmát veszített eddig, az elsőt, Harris ellen. Azóta rendületlenül robog előre, esélyt sem hagyva az ellenfeleinek. 

A 23 éves Berrettini kifejezetten jónak számít ezen a borításon, húsz meccsen mindössze öt vereséget szenvedett ezidáig – többek között a stuttgarti tornát is megnyerte június közepén. A két versenyző még sosem találkozott egymással, semmilyen borításon. Valószínűleg Federernek nem fog gondot okozni az itáliai, de egy játszmára jó lehet a svájci ellen. 

Tipp: 3,5-nél több játszma lesz – 2,02

 

Simona Halep vs. Cori Gauff

Nehéz lenne ezt a meccset kihagyni, hiszen a 15 éves Cori Gauff lélegzetelállító teljesítményt tett le az asztalra idén, azzal, hogy a nyolcaddöntőben léphet pályára. Már azzal történelmet írt, hogy a főtáblára jutott – ilyen fiatalon még senkinek sem sikerült ez a bravúrt, ennek ellenére ő már három körön túl van, sőt, ha úgy vesszük, akkor hat az a három, mert a selejtezőkben is indult. Papírforma alapján már a selejtező döntőjét sem kellett volna megnyernie, hiszen a WTA világranglista 128. helyezett belga Minnen volt az ellenfele, ennek ellenére 6-1, 6-1 lett a vége. Aztán a főtáblán az a Venus Williams sem tudta megállítani, akinek már 11 Grand Slam-trófeája volt akkor, amikor Gauff megszületett, majd Rybarikovát és Hercogot is legyőzte. Most pedig a korábbi világelső, Simona Halep áll majd vele szemben. 

Az a Simona Halep, aki eddig nem volt túl meggyőző a tornán, igaz, Azarenka ellen már korábbi önmagát idézte. Kissé nehezen, de legyőzte a fehérorosz Sasnovichet, honfitársát, Buzarnescut, majd jött az előzetesen legnagyobb nevű ellenfélként beharangozott Azarenka, akit könnyedén lesimázott. A formajavulást, a rutint és a képességeket tekintve egyértelmű, hogy Halep győzelme lenne indokolt, de Gauff okozott már annyi meglepetést ezen a tornán, hogy ne merjünk ellene fogadni. 

Tipp: 2,5-nél több játszma lesz – 2,95

 

Fogadj Wimbledonra, és nyerj 3 millió forintot! Kattints ide a részletekért!