Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Roger Federer vs. Novak Djokovic 

Novak Djokovic útja volt egyszerűbb a fináléba, alig akadt olyan ellenfél, aki ellen valós esélye lett volna a búcsúra, könnyedén vett minden akadályt. Ami igazán érdekes, hogy Federer is hasonló utat járt be, persze neki azért búcsúztatnia kellett az ATP 7. Nishikorit és a második Rafa Nadalt is…

Roger Federer nyolcadik Wimbledon-címét hajszolja, míg Djokovic ötödik alkalommal hódíthatja el a trófeát. Eddig kétszer találkoztak egymással a sorozat végső állomásán, 2014-ben és 2015-ben is az a Djokovic került ki győztesen, aki egyébként a regnáló bajnok. Nagyobb tapasztalata egyébként Federernek van a tornán, már tizenegy alkalommal játszott döntőt (Djoko ötször), sőt 2003 és 2009 között megszakítás nélkül ott volt a fináléban a svájci teniszikon. 

 

 

Federer nagy közönségkedvenc az All England Clubban, várhatóan a közönség őt fogja támogatni, Djokovic nem hagyhatja, hogy kizökkentse a játékból. Nagy kérdés lesz, hogy ki hogyan teljesít fogadóként, mert adogatóként a világ legjobbjai közé tartoznak. Roger a hálónál nagyon erős, ezt Nadal ellen is bizonyította, huszöt pontot ütött, ami kifejezetten jónak számít. Mindketten stabil támadóteniszt játszanak, kevés ki nem kényszerített hibával. Djokovic igazi szerb mentalitással rendelkezik, nem ismer elveszett labdát, az állóképessége pedig páratlan, a meccsein általában dominál. Ezzel szemben Roger Federer az elegancia császára, szinte alig hibázik, az egyik legstabilabb játékos. Djokovic állóképességével és harcosságával ellentétben Roger inkább taktikus, analitikus teniszt játszik – jól alkalmazkodik az ellenfélhez, ha kell támadószellemű, ha kell védekezőszellemű tenisszel operál. 

Képességek terén nincs nagy különbség a két versenyző között, talán csak az a kérdés, hogy milyen napot fog ki a két legenda. Szinte lehetetlen megjósolni, hogy ki nyeri a meccset, fogadni is inkább a játékok számára érdemes. 

Tipp: 40,5-nél több játék – 1,83

Kapcsolódó cikkek