Tenisz

Wimbledon – Babos és Mladenovic az elődöntőért játszik

2019. július 08.

Babos Tímea/Kristina Mladenovic vs. Nicole Melichar/Kveta Peschke

Az első helyen kiemelt Babos Tímea-Kristina Mladenovic duó a francia Alize Cornet és a horvát Petra Martic kettős ellen lépett volna pályára Wimbledonban a nyolcaddöntőben, ám Martic hátsérülése miatt nem tud kiállni, ezért idő előtt feladták a meccset.  Babosék az első fordulóban a Pegula-Sanchez duót verték apróbb nehézségek árán, majd a Brady-Riske pároson is túljutottak. A magyar és a francia versenyző a legnagyobb esélyesei az idei kiírásnak, annak ellenére, hogy tavaly meglepetésre már a negyeddöntőben búcsúztak. Ugyan a meccset törölték, Babosék mégsem maradnak játék nélkül a keddi napon, hiszen a hetedik helyen kiemelt Nicole Melichar és Kveta Peschke elleni negyeddöntőt előrehozták. Kérdés, hogy a világelső kettőst mennyire zavarja meg, hogy hirtelen új ellenfél ellen kell készülnük. Bár talán kezdenek már hozzászokni a váratlan történésekhez, az előző fordulóban például Babosék meccse előtt egy néző rosszul lett a lelátón, így a pályát lezárták. Babos egy interjúban elmondta, hogy azt sem tudták, hogy egyáltalán megrendezik-e a meccset. 

A Melichar-Peschke duó eddig játszmát sem veszített Wimbledonban, az egyesült államokbeli-cseh versenyző komoly játékerőt képvisel, ezt bizonyítja az is, hogy tavaly találkoztak Babosékkal, sőt le is győzték őket Montrealban. 

Az egyszer biztos, hogy Timiék számára előny, hogy legutóbb szombaton léptek pályára, míg ellenfelük hétfőn, így nem kérdés, hogy ki pihente ki jobban magát. Babosra egyébként rá is fért egy kis lazítás, hiszen hónapok óta talpsérüléssel bajlódik, éppen ezért nem indult el vegyespárosban Fucsovics Mártonnal. A sérülés ellenére nem kérdés, hogy Babosék az esélyesebbek az elődöntőbe jutásra, hiszen amellett, hogy tavaly megnyerték a Roland Garrost, ők a világelsők is, és nagyon jól működik a kémia kettejük között. Valószínűleg nem lesz egy sétagalopp a mérkőzés, de a papírforma szerint is a magyar-francia páros kerül be a négy közé. 

Tipp: Babos/Mladenovic nyer – 1,17