Uncategorized

A legjobbak érinthetetlenek? – World Cup of Darts 3. nap

2022. június 18.

Harmadik alkalommal fordul elő, hogy a nyolc kiemelt mindegyike eljut az egyéni mérkőzésekig. Korábban olyan nem történt, hogy a negyeddöntő mezőnyét kisajátítsák, de most erre tesznek újabb próbálkozást.

Hollandia – Írország

A narancsmezeseknél a kémia már az első körben meg volt és extra nem is kellett a brazilok lenullázáshoz. Az írek egy nehéznek ígérkező találkozót abszolváltak a vártnál könnyebben, főleg a kezdeti pazar kiszállózásnak és Lennon kiemelkedő játékának köszönhetően. A 2019-es döntős számára a reális cél a párosig való eljutás lehet, ahol az évek alatt felszedett rutin alapján már esélyesnek is tarthatók, de ahhoz két kiváló formában lévő dartsosból egyet meg kéne állítaniuk.

Tipp: Továbbjut: Hollandia 1,40

Wales – Ausztria

Gerwyn Price elmondása szerint sokat gondolkodott rajta, hogy kihagyja a tornát egy számára ilyen nehéz évben, de Clayton elhivatottsága és a tavalyi sikertelen címvédés elég indok volt az induláshoz. A duó egy kellemetlen ellenfelet söpört el az útból közel 100-as átlaggal, ami az angolok mellett az egyetlen igazán kiemelkedő teljesítmény volt. Az osztrákok úgy tűnt könnyen verik a finneket, de Kantele feltámadása túlórára kényszerítette a tavalyi finalistát. Suljovicnak hoznia kell azt az extrát, amit 2021-ben Wade vagy Huybrechts ellen, hogy reális esélyük legyen a vasárnapi szereplésre, de a walesiek ellen még ez sem biztosíték a győzelemre.

Tipp: Továbbjut: Wales 1,25

Belgium – Lengyelország

A lengyelek első fordulós mérkőzését lehet úgy narrativizálni, hogy amikor kellett akkor odatették magukat, de a valóság, hogy Ratajski ugyanazzal a stabil ugyanakkor nem kiemelkedő játékkal rukkolt elő, ami idén jellemzi őt és Bialecki messze elmaradt attól, amit a Development Touron és a UK Openen nyújtott. Az utolsó két dobássorozatuk valóban hibátlan volt, de ennél több kell a belgák ellen, ahol a vezér továbbra is Huybrechts, de az első számúnak megjelölt játékos van den Bergh, ami párosban jelenthet plusz triplákat, de lehet arra sem lesz szükség.

Tipp: Továbbjut: Belgium 1,44

Skócia – Portugália

A skótok Hong Kongon az eredményjelzőt tekintve könnyen léptek át, de a riválisuk egy kicsit kevesebb izgulással elképesztően kellemetlenné tehette volna a péntek estét a 2021-es győztesek számára. de Sousa állandó párja Jose Marques nem indult a selejtezőn, így új segítőt kapott a „Special One”, de Jeronimo a kezdeti jó duplázás után teljesen eltűnt és összeségében eddig a leggyengébb teljesítményt nyújtotta. A portugálok elég reménytelen helyzetben vannak, mert a duó plafonját kimondottan alacsonyan húzza meg az új tag.

Tipp: Továbbjut: Skócia 1,40