Uncategorized

Angyalföldön kap utolsó esélyt Michael Boris? – NB I 11. forduló beharangozó

2022. október 15.

Az idény egy harmadához ér az OTP Bank Liga.

A Mol Fehérvár gyatrán indította a szezont, a mezőny hátsó felében tanyáznak, miközben legalább a Ferencváros nyomában kellene lenniük. A hétvégén a még nyeretlen Vasashoz látogatnak.

Zalaegerszeg – Paks

Szombaton kora délután Waltner Róbert visszatér korábbi kenyéradójához, ahol klublegendaként tisztelik. A szakítás nem sikerült szépre az előző idény közepén, azóta Pakson tevékenykedik. A két klubot két pont választja el egymástól a tabellán, a Paks egy győzelemmel felzárkózhatna a Puskás Akadémiára. A Zalaegerszeg kissé megzuhant az utóbbi hetekben, három mérkőzés óta nyeretlen, ráadásul hazai környezetben csak a Vasas tud gyengébb teljesítményt felmutatni.

Vasas – Mol Fehérvár

Kondás Elemér kinevezése óta mindössze egy pontot gyűjtött a Vasas, a játék képét nézve nem történt előrelépés Kuttor Attilához képest. A másik oldalon sem fényes a helyzet, a legutóbbi öt mérkőzésen öt pontot szerzett a Fehérvár. Michael Boris nehéz helyzetben van, már több vereséget szenvedett el vele a Vidi, mint Szabics Imrével. Két rossz formában lévő csapat találkozik szombat este, melyen egy reality show mottójával élve: A lét a tét.

Mezőkövesd – Ferencváros

A forduló zárómérkőzésén Mezőkövesdre látogat a Ferencváros, amely hétközben harmadik győzelmét aratta az Európa-liga csoportkörében. A Fradi karnyújtásnyira került a hőn áhított kupatavasztól, s mivel jövő héten nincs nemzetközi kupaforduló, a zöld-fehéreknek nem kell tartalékolni a matyóföldiek ellen. Ez nem túl bíztató Kuttor Attila gárdájára nézve, amely még mindig a kiesőzónában tartózkodik. A Kövesd utoljára 2020 februárjában győzte le a Ferencvárost, akkor hatalmas meglepetésre 3-0-ra nyertek – Kuttor Attilával a kispadon.