Uncategorized

Apa kezdődik! – NB I 1. forduló – II. rész

2022. július 30.

Július utolsó hétvégéje ad otthon általában a Formula-1-es Magyar Nagydíjnak, most nem csak egy jeles esemény kerül erre az időszakra, hanem az OTP Bank Liga rajtja. Összeállításunkban minden mérkőzésről a legfontosabb tudnivalókat.

Kisvárda – Debrecen

Kisvárdán maradt Révész Attila, ám más szerepkörben. Erős Gábor nem maradt vezetőedzői pozíciójában, helyette a klub utánpótlásából Török László vette át a kispadot. A Kisvárda túl van történelme első nemzetközi kupa párharcán, melyet sikerrel vett a kazah Kajrat Almatival szemben. A kettős győzelem jutalma egy újabb kör, melyben jóval nagyobb falat lesz a norvég Molde. Sok kulcsemberét vesztette el a Várda, de a legutóbbi két mérkőzés mutatja, hogy pánikra semmi ok egyelőre.

Debrecenben teljes arculatváltást követően céloznák meg a nemzetközi kupaszereplést. Joao Janeiro személyében éppen az egykori kisvárdai sikeredző ült le a kispadra, ez külön pikantériát fog adni ennek a mérkőzésnek. Rengeteg légiós érkezett Debrecenbe, ami némileg ellentmond a tavaly leginkább Loki-kötődésű játékosok beépítésével. Az viszont kétségtelen, ha a debreceniek szeretnék a céljaikat elérni, ahhoz kellett egy hasonló szintű keret erősítés.

Legutóbbi mérkőzések (2021-22): Kisvárda 1-0 DVSC, DVSC 0-0 Kisvárda, Kisvárda 2-1 DVSC

Paks – Mol Fehérvár

Waltner Róbert érkezésével egy ambiciózus, fiatal magyar edző érkezett a “magyar csapathoz”. Pakson Bognár György örökségébe nehéz belelépni, de Waltner már bizonyította Zalaegerszegen, hogy komoly karakter fejlődésen esett át csapatával. Távozott Ádám Martin, akinek góljai hiányozni fognak, de az érte kapott ellenérték azt gondolom méltó volt. Jött Varga Barnabás, aki már tavaly villogott a Gyirmóton, most egy támadóbb felfogású csapatban mutathatja meg magát.

Székesfehérváron eddig minden oké, hiszen továbbjutott az Ekl-selejtezőből a csapat. A Gabala elleni párharc azonban rávilágított a fehérváriak mg mindig kissé szervezetlen stílusára. Michael Borisék legnagyobb feladata az lenne, hogy szorítsák meg a Ferencváros a bajnoki címért folytatott versenyben. A keret minősége, és mélysége ehhez megfelelő, taktikailag kell felnőni a zöld-fehérek szintjére. Noha nem egy Fradival, de egy nem kevésbé kellemetlen zöld-fehér csapat otthonában kezdi az idényt a Vidi

Legutóbbi mérkőzések (2021-22): Vidi 2-2 Paks, Paks 3-2 Vidi, Vidi 2-1 Paks

Ferencváros – Puskás Akadémia

Két olyan csapat fog találkozni, amely felemás érzésekkel vághat neki az OTP Bank Liga új szezonjának. Az első forduló rangadóját a házigazda ferencvárosiak várhatják pozitív töltettel, hiszen a pozsonyi visszavágón 4-1-es sikert arattak a Slovan felett, amivel bejutottak a BL-selejtező harmadik körébe – ezzel biztossá vált, hogy minimum az Ekl-csoportkört eléri a Fradi. Ugyanakkor a Qarabag elleni párharc közelsége miatt szinte biztos, hogy Csercseszov pihentetni fogja kulcsembereit, így nyílik lehetőség a felcsútiak előtt.

A Puskás Akadémia 3-0-s összesítéssel búcsúzott a Vítoria Guimaraes ellen, így számukra korán véget ért a nemzetközi kaland. Zsinórban negyedik érmére hajtanak a felcsútiak, melyre minden esélyük meg lesz. Nagy Zsolt megsérült a csütörtöki visszavágón, a magyar válogatott játékos kiválása érzékeny veszteség. A fentebb említett tartalékosabb keret azonban lehetőséget ad a Puskásnak a tökéletes szezon kezdethez, ráadásul az előző bajnokságban nem kapott ki a Ferencváros ellen.

Szerző: Tokics Tamás