Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Egy legenda távozott.

Úgy készültem, hogy a női labdarúgó Eb meccseiről írok, micsoda pazar végjáték felé közelít a torna. Piff neki, az angolok végre hazai pályán döntőzhetnek a németek ellen, egy okos holland asszony megtanította focizni a házigazdát, a német meg persze hozza magát, kilenc éve ácsingóznak egy látványos nagy siker után, Alexandra Popp bal lába, játéka, akarat, alázata példakép, eskü még a férfiak mezőnyében is megállná a helyét! Ebben a pillanatban ki emlékszik Birgit Prinzre, Marozsán Dzseniferre, mikor itt az új királynő! 

Ez a terv, majd berobbant a hír, elhunyt Kardos József! Megszakadt a szívem, ő talán még közelebb állt hozzám, mint a pár hete elhunyt Törőcsik András. Két különböző poszt, más karakter, néhány hasonló életszakasszal!

Amikor Kardos József feltűnt a ritkás tévéközvetítésekor, az emberek szemöldöke egyből a fejük tetejére mászott: mit keres ez a nyakigláb gyerek az Újpesti Dózsában? A hüledezés, értetlenkedés, akkorára nőtt, mégis, hogyan képes játszani, megfordul-e még a pályán esetleg kimegy a nézőtérre kanyarodni!?

Kardos József csúnyán rácáfolt minden kétkedőre, bőven igazolva az őt kiválasztók hozzáértését. Vele masszívabbá vált a lilák védelme, amúgy azzal addig sem is volt baj, hiszen olyan emberek mozogtak, mint Dunai III, Noskó, Tóth, Sarlós, Kovács József, korban előttük Harsányi-Horváth. Persze róluk könnyen megfeledkeztek, hiszen elöl Bene, Dunai II, Fazekas, Fekete, Nagy László, vagy Törőcsik, Kiss Sándor locsolta a gólokat, meccsenként zsúfolt elosztásban.

Kardos annyira bejött az újpesti csapatnak, vele együtt ismét magasra kapaszkodtak. A válogatott sem maradt ki, a nagybátonyi születésű óriás ott is megállta a helyét. Természetadta hatalmasságát bizonyítandó, a sportszára sosem ért a térdéig, valahol a sípcsontja közepén rögzült, a finnyás külföldiek nagy csudálkozására. Amikor Bécsben a Mezey-féle csapat az osztrákokat aprította, az értékes, egyben világraszóló bravúr után nagy pucérkodásba ment át az ünneplés, megdöbbenve láttam, „Bástya” pont akkora alsónadrágot viselt, mint nagymamám! Ez kellett neki a hatalmas combjai, farizma miatt! Elképesztően izmos ember.  A csillogás után Kardos karrierjének hanyatlása következett, megannyi családi probléma, testi nyavalya, sokan segítő kezet nyújtottak, ehhez viszont talán hiányzott az ő pályán megszokott akarata. 

Kardos József 63 évesen elhunyt! 

 

Kapcsolódó cikkek