Uncategorized

Bajnokok Ligája: A Real Madrid útja a döntőig

2022. május 27.

Talán nem lehet kérdés, hogy a Liverpool a döntő esélyese, a sorminta azonban a Real győzelmét jósolhatja.

Liverpool-Real Madrid, szombat 21:00

A futballról igen sok közkeletű mondás született már az elmúlt nagyjából 150 évben. Tudjuk, hogy sokkal több az életnél, hogy mindenhová beszivárgott, és persze Gary Lineker örökérvényűjét is mindannyian ismerjük – a foci arról szól, hogy mindig a németek nyernek. Ebben az esetben azonban inkább arról, hogy mindig a Real Madrid nyer. 

Talán kevesen gondolták jelen szezon előtt, hogy a Reallal majd a BL-döntőben találkozunk. Carlo Ancelotti az utóbbi években rálépett a José Mourinho-útra. Arról lehetett vele kapcsán beszélni, hogy egy egykor zseniális edzőről van szó, aki ma már korántsem a régi fényében tetszeleg. 

Ehhez képest azonban kiderült, hogy egy jól összerakott legénység élén még bőven tud hadvezérként működni Ancelotti. Továbbra is jól hat a játékosokra, a kommunikációja megfelelő és jól tudja kordában tartani az egókat is. 

Bár kétségtelen, hogy jelenleg már kevesebb sztár van a Real Madridban, és főleg Cristiano Ronaldo távozása után arra lehetett számítani, hogy jön majd egy komolyabb visszaesés, ehhez képest néhány év múlva most ismét itt vannak a döntőben. Karim Benzemát persze ezen a ponton muszáj kiemelnünk, nem kérdés, hogy a francia csatár sokadvirágázását éli. 

Tekintsük is hát röviden ezt az utat: a csoportkörben nem volt nehéz dolguk, egy vereséggel a zsebben tudtak továbbjutni az Interrel karöltve. Majd az egyenes kieséses szakaszban úgy jutottak tovább, hogy gyakorlatilag egyik párharcban sem ők voltak az esélyesek, és mindig heroikus küzdelemben abszolválták az adott kört. Idővel fejet hajtott a PSG, a Chelsea és a Liverpool is. Az ellenfél Liverpoollal összehasonlítva az azért megállapítható, hogy mindkét csapat hajlamos sok gólt kapni, ez pedig nem is olyan rossz előjel a párizsi döntő előtt. 

Innen pedig már nem is olyan nehéz belelátni a sorminta végére a Manchester Cityt…