Uncategorized

Bajnokok Ligája: A világ sokadik csodájára lenne szükség

2023. április 17.

A Chelsea 0-2-es hátrányból próbál felállni, de talán még a legelfogultabb szurkolók sem hisznek már ebben. 

Chelsea-Real Madrid, kedd 21:00

Frank Lampard második londoni regnálása (legalábbis edzőként) eddig nem túl sikeres. Az eddigi három meccsük közül egyet sem tudtak megnyerni, a bajnokságban lassan minden remény elúszik a nemzetközi kupaindulásra, a Bajnokok Ligájában pedig csak egy címvédő elleni siker segíthetne, ráadásul 2-0-ás hátrányból. 

A helyzet tehát közel sem egyszerű, és tulajdonképpen majdnem az összes statisztikai adat a Real továbbjutását vetíti előre, az angol csapat tehát tulajdonképpen csak abban az egymecces BL-csodában reménykedhet, mely korábban több alkalommal segítette ki a Real Madridot is például az előző szezonban. Ami viszont ehhez feltétlenül kelleni fog, az egy kompetens támadójáték, aminek viszont egyelőre nyomait sem látjuk Lampard irányításával. 

Ráadásul az sem segít az angolokon, hogy a Real tulajdonképpen már csak a BL-re koncentrál. Ancelottiék hátránya még a Barcelona legutóbbi döntetlenje ellenére is 11 pont, így a bajnoki címre már kevés esélye maradt a Királyi Gárdának, a BL viszont az ő igazi terepük, ahol még mindig van lehetőségük a címvédésre, bár a reménybeli elődöntőben a Manchester City-Bayern párharc továbbjutójával (valószínűleg a Pep Guardiola irányította csapattal) szemben nem lesz egyszerű dolgok. 

Nagy meglepetésekre egyik együttesnél sem lehet számítani. A londoni kékeknél Mudryk, Félix és Sterling próbálhat majd gólokat szerezni, őket pedig szervezőként a középpályáról leginkább Enzo Fernández támogathatja. A Realnál pedig természetesen ott lesz a csapatban a tavaszi hajrára remek formába kerülő Karim Benzema. 

A Chelsea egyetlen reménye, hogy már a mérkőzés elején betalál. Akkor viszont izgalmas esténk lesz…

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt 1,70

Bajnokok Ligája tippjáték – 10 millió Ft