Egyéb LabdarúgásLabdarúgásUncategorized

Cseh Első Liga: A címvédő és a remekül rajtolók

2022. augusztus 05.

A harmincadik szezont kezdték meg nemrég Csehországban, ahol most a második forduló mérkőzéseiből szemezgettünk.


 

 

FC Viktoria Plzeň – FK Pardubice

A címvédő két gólos hátrányból felállva mentet pontot a nyitófordulóban, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Michal Bilek fiai erősen tartalékos összeállításban léptek pályára a nemzetközi porondon való vitézkedés reményében. Most, hogy egy idegenbeli sikerrel kezdték a BL-párharcukat jöhet az első hazai összecsapás, ahol a Doosan Aréna fanatikusait ki kellene szolgálni, főleg annak fényében, hogy a mostani rivális ellen mindkét otthon vívott összecsapásukat behúzták a múltban. Jiri Krejci alakulata egyik alkalommal sem tudott gólt szerzeni, sőt ez a múlt hétvégén sem sikerült nekik saját szurkolóik előtt, így az itteni pontszerzés nagyon komoly fegyvertény lenne.

 

SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno

Három gólos idegenbeli sikert követően joggal reménykedhetnek az Andrův Stadionba kilátogatók, hogy a kedvencek hazai pályán is hasonló sikerben részesítik a szurkolókat, mert Vaclav Jilek legénysége imponáló játékkal kezdte az új idényt. Most az újonc ellen ez alapján illő lenne az újabb három pont begyűjtése, márpedig Richard Dostalek csapatának védelme, amely két kapott gólt is összehozott nem tűnik túl acélosnak az első körös teljesítmény alapján, hogy ne lehetne joggal várt esemény a hazaiak terve.

 

FC Slovan Liberec – FK Teplice

Komoly skalpot és három pontot begyűjtve kezdte meg a szezont Lubos Kozel együttese, miután a prágai kiránduláson arattak meglepetés győzelmet. A remek eredmény ellenére viszont nem vár rájuk könnyű feladat a Stadion u Nisy közönsége előtt sem, mert a címvédő ellen pontot szerző Jiri Jarosik alakulata látogat hozzájuk. A vendégek is jól játszottak, de elfáradtak a nagy nyomás alatt, amit a plzeniek rájuk tettek, de itt ilyenre aligha lesz példa, így akár egy újabb pontszerzés sem elképzelhetetlen részükről.

 

Bohemians 1905 – FC Baník Ostrava

A nyitóforduló legnagyobb meglepetése is lehetett volna, de a fővárosi riválisok botlása nem így alakította a dolgokat, ám ettől függetlenül az a tény, hogy Jaroslav Vesely tanítványai három góllal nyertek idegenben komoly sokkot okozott mindenki számára. Most a Ďolíček Stadium vendége Pavel Vrba és gárdája lesz, márpedig az edzőnek szép emlékei vannak erről a helyszínről, s most új együttese is a legutóbbi öt alkalomból négyszer győztesen távozott. Ezt a sorozatot az első körös komoly pofon után nagyon jó lenne folytatni, bár a forma cseppet sem ebbe az irányba mutat.