Uncategorized

Férfi NB I: Meglepetés lenne a szegedi fordítás, de kizárni nem lehet

2022. június 10.

De azért láttuk már nyerni a Szegedet a Veszprém Arénában, és most is a mindent vagy sermmit tankönyvi esete áll fenn. 

Telekom Veszprém-Pick Szeged, szombat 17:45

A Pick Szeged igen komoly reményekkel vágott neki az idei szezonnak, ebből azonban aztán a pályán nem túl sok minden valósult meg. A Szeged lett az “őszi menő” kifejezés tankönyvi példája, egy-két botlást leszámítva decemberig minden rendben ment, a csarnokavatón fantasztikus játékkal verték a Kielt, majd jött a február, ahol már a Meshkov Breszt és a Zagreb elleni mérsékelt produkció is mutatta, hogy nincs minden rendben  a Tisza partján. 

Az immáron menetrendszerűnek mondható BL-kiesés és a kupaelődöntős vereség után a bajnoki döntő maradt a Szeged egyetlen esélye a trófeaszerzésre, és bár a finálé első meccsén a játék képe alapján egyértelműen felülmúlták ellenfelüket, végül vereség lett a vége, ami jól jelzi a gárda lelki állapotát. 

Épp utóbbiból jelenthet viszont kiutat a “most vagy soha” – érzés. Juan Carlos Pastoréknak ugyanis tényleg egy meccs a világ, ez az egyetlen lehetőségük, hogy valamicskét kozmetikázzanak a szezonjukon. 

Mikler Rolandtól ugyanolyan (vagy kicsit jobb) teljesítményre lesz szükség, mint a Pick Arénában, illetve az is igaz, hogy a Szeged minden egyes olyan nappal növeli az esélyeit, amikor Bánhidi Bence megfelelő edzésmunkát tud végezni. Ami biztosan nem fér majd bele: a rengeteg kihagyott ziccer és hétméteres. Jobbátlövő és balszélső posztról szintén több kell majd szegedi oldalról. 

Természetesen azért a Veszprémnek sem lesz mindegy, mi történik szombaton. Jövő héten jön a kölni Final Four, oda pedig illik sikerrel utazni. Omar Yahia egészen fantasztikusan játszott az első találkozón, Rasmus Lauge az elmúlt hónapokban szinte mindig kiemelkedő, nem is beszélve Corralesről és Cuparáról. Kentin Mahé játékában azért maradt például potenciál, ahogy arra is figyelniük kell majd, hogy a középső védekezés ne legyen olyan könnyen átjátszható, mint az első találkozón. 

Nem érkezik majd feltett kézzel a Szeged, de összességében azért arra lehet számítani, hogy a Veszprém szépen lassan felőrli majd a kékeket, és behúzza a bajnoki címet.