Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Racing Club egykori kapusa éppen a Boca Juniorshoz tért vissza.

Racing Club-Boca Juniors, hétfő 01:30

Az argentin bajnokság idei második kiírásában, a Racing Club és a Boca Juniors együttese is a vártnál mérsékeltebben teljesít, vasárnapról hétfőre virradóra a másik ellen folytatnák a felzárkózást.

A Liga Profesional első 12 fordulója alatt az idei első kiírást veretlenül záró, a rájátszás második körében büntetőkkel kieső Academia 5-5-2-es mérlegével tanyázik az ötödik helyen. Fernando Gago csapata nem lehet túlzottan elégedett, hiszen az utolsó öt meccséből csak egyet tudott megnyerni négy döntetlen mellett. A kiemelt rangadókon viszont nem muzsikáltak rosszul: legyőzték a Vélezt és az ősi rivális Independientét. Ugyanakkor a Copa Argentinában idejekorán kiestek a másodosztályú Agropecuario elleni sokkoló vereséggel.

A Boca Juniors már csak kettő ponttal van a Racing mögött, mivel az utolsó három fellépéséből kettőt megnyert, viszont a legutóbbi három idegenbeli meccsén kivétel nélkül mindannyiszor vesztesen hagyta el a játékteret. Összességében pedig ötből négyszer kikapott házon kívül. A Sebastián Battaglia leváltása után Hugo Ibarra által irányított egylet sorrendben a San Lorenzo, az Argentinos Juniors és a Patronato otthonában kapitulált. Hat-hat győzelemmel és vereséggel bírnak a bajnokságban, még egyetlen döntetlent sem játszottak, miközben a Racing az öt pontosztozkodásával a legtermékenyebb remizők közé tartozik.

A két csapat utolsó hat egymás elleni meccsén csak az egyik fél szerzett gólt, vagy éppen egyik sem. Mint legutóbb, amikor májusban a Copa de la Liga Profesional elődöntőjében 0-0 után a Boca szétlövésekkel diadalmaskodott. Utoljára 2018. októberében szerzett mindkét csapat gólt egymás ellen egy 2-2-es döntetlen alkalmával.

Különösen pikáns lenne Sergio Romero szerepe, a Manchester United korábbi kapusa ugyanis éppen a héten igazolt a Boca Juniorshoz, pedig annak idején a Racingban nevelkedett.

Ugyanakkor fizikai állapotából kifolyólag nem számíthatunk a vasárnapi összecsapáson a rutinos vb-ezüstérmes hálóőr szerepvállalására.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek