Uncategorized

Hány százalékos Nathan Aspinall? – PDC-világbajnokság 12. nap

2021. december 28.

A két 32 között rendezett angol derbi mellett Gary Anderson és José de Sousa is ezen a napon juthat a nyolcaddöntőbe, aminek a küzdelmei el is indulnak az esti program során.

Jose de Sousa – Alan Soutar

A portugál és a skót is 0-2-ről kapaszkodott vissza, de a két találkozó dinamikája, lefolyása között óriási különbség volt. de Sousa, ha nem is uralta a mérkőzést a második szünet után, de időszakosan megvillantotta a klasszisát, majd első meccsnyilát ki is használta. Soutar nagyot küzdött, de az itt létéért rengeteget tett Suljovic, akinek volt lehetősége lezárni az összecsapást minden szettben, de összesen 8 mérkőzésnyilat pazarolt el. A „Special One” jobb játékos, mint az osztrák és nem is jellemzők rá az ilyen megingások.

 

Dave Chisnall – Luke Humphries

Humphries a Rowby-John Rodriguez elleni sikere után úgy fogalmazott a Sky képernyőjén, hogyha kihozzák egymásból a legjobbat a forduló legjobb mérkőzését produkálhatják. A két angolnak ez nem mindig sikerül a találkozásaik alkalmával, de akkor is elképesztően izgalmas összecsapásokat produkálnak. Az eddigi hat ütközetükből négy döntőlegbe torkollott. Egy hasonlóan drámai végkifejletthez minden adott.

 

Nathan Aspinall – Callan Rydz

Aspinall nem kapott rossz ellenfelet kezdésnek, de Murnan feljavulása és „Asp” egészségügyi problémája a vártnál szorosabbá tette a meccset, sőt a 10. kiemeltnek nem is volt a saját kezébe a sorsa, de a „Shaggy” nem élt a kínálkozó lehetőséggel. A kétszeres elődöntős sérüléséről csak annyit mondott, hogy amennyiben túlságosan hátráltatná nem is lenne itt. Callan Rydz már igazi erőpróba lesz, ami rámutathat mekkora a probléma. A fiatalabb angol impozáns játékkal nullázta le a szintén kiváló teljesítménnyel előrukkoló Dolant. A „Riot” hasonló helyzetben tavaly összeomlott Wade ellen, de az idei sikerei tehetik annyira éretté, hogy mégegyszer ne lépjen ugyanabba a folyóba.

 

Gary Anderson – Ian White

Egyikük sem lehet büszke az idei performanszukra, de egy jó világbajnoki szerepléssel menthetik a menthetőt. Hasonló szituációban találkoztak az idei World Grand Prix-n, akkor White örülhetett, de összeségében még mindig Anderson áll jobban a televíziós derbijeik szempontjából (4-3). A forma is a skót mellett szól, de nem játszik annyival jobban, hogy nehézségek nélkül lépjen túl a „Diamond”-on.