Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Lakers sztárja immár hatodik helyen áll a gólpasszok örökrangsorában-

Mindenki azt számolgatja, hogy LeBron James mikor válik a liga történetének pontkirályává, de közben szép lassan más rangsorokban is egyre feljebb tör. Jó példa erre, hogy a Milwaukee Bucks vendégeként aratott győzelem alkalmával 11 gólpasszt osztott ki, így az örökrangsorban a Los Angeles Lakers korábbi legendáját, Magic Johnsont megelőzve feljött a hatodik helyre.

A huszadik idényét taposó James 37 esztendősen is a liga egyik legjobbja, így nem csak azért játszik még, hogy feljebb kússzon a ranglistákon. Bár csapata, a Lakers ezt az idényt sem kezdte jól, de nélküle valószínűleg esélye sem lenne a rájátszásra. Jó példa erre a pénteki meglepetésgyőzelem, amikor a keleti főcsoport egyik legjobbját, a tavalyi bajnokot, a Milwaukee Bucksot sikerült felülmúlni idegenben. Ugyan a kaliforniaiak legjobbja ezúttal a center Anthony Davis volt a maga 44 pontjával és 10 lepattanójával, de James is vaskosan kivette a részét a sikerből 28 pontjával, 8 lepattanójával és ami most fontosabb, 11 gólpasszával.

A négyszeres bajnok alig több mint nyolc perccel a vége előtt adta az előzést jelentő kilencedik gólpasszát, amelyből Davis dobott be egy kulcsfontosságú hárompontost, ezzel a Lakers 112-108-ra elhúzott. Bár innen még a hazaiak tudtak fordítani, de a meccset James két egymást követő sikeres hárompontosa döntötte el kevesebb, mint négy perccel a vége előtt.

A gólpasszokat tekintve már csak John Stockton, Jason Kidd, Chris Paul, Steve Nash és Mark Jackson áll a kétszeres ötkarikás aranyérmes James előtt. Közülük utóbbi kettő van belátható távolságban, őket még ebben az idényben meg is fogja előzni tekintve, hogy ehhez kevesebb mint 200 assziszt hiányzik. De ha már megemlítettük az egész NBA-t foglalkoztató pontcsúcsot is, akkor jegyezzük meg, hogy jelenleg már csak 936 pont választja el Jamest a Lakers másik egykori legendájától, Kareem Abdul-Jabbartól. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg 25 pontos mérkőzésenkénti átlaggal rendelkező James ha nem sérül meg, akkor nagyjából február közepén kerül majd a pontlista örökranglistájának élére.

A Lakers amúgy a tragikus szezonkezdet után megtalálta azt a formulát, amellyel azért rájátszásba verekedheti magát. A patinás gárda 2-10-zel kezdte rajtolt, azóta viszont 7-2-es mérleget tud felmutatni, így már közel van a selejtezőt érő helyekhez, de a formát tekintve csak idő kérdése mikor éri el. Összességében a nyáron kinevezett vezetőedzőnek, Darvin Hamnek bejött az a húzása, hogy a klub nagy hármasából Russell Westbrook hatodik emberként a cserepadról száll be. Szerencséjére a liga korábbi legértékesebb játékosa elfogadta a rászabott új szerepet. Westbrookkal a kezdő a ötös nem volt jobb, mint jelenleg, viszont a padról beszállók teljesítményét nagyban tudta emelni gólpasszaival.

Hamnek, aki játékosként 2004-ben a Detroit Pistons, míg segédedzőként tavaly a Milwaukee Bucks színeiben lett bajnok, ez az első vezetőedzői megbizatása és rögtön az elején nehéz helyzetbe került, de a nagy kérdés az, hogy a veteráncsapat bírja-e majd a terhelést hosszú távon, mert ha bekövetkeznek sérülések, azt nehezen fogja túlélni a Lakers.

Kapcsolódó cikkek