Uncategorized

Megtöri-e a rossz sorozatot a magyar csapat? – World Cup of Darts 2. nap

2022. június 16.

A péntek esti session talán visszafogottabb, mint a csütörtöki, de a magyar érdekeltség mellett bemutatkozik az első kiemelt és a címvédő is. Egyikük számára nagyon gyorsan és kellemetlenül érhet véget a torna.

Lettország – Magyarország

A magyar duó ezúttal egy hosszas sorozat végén került kialakításra. Lakatos egy sikeres Development Tour hétvége után legázolta a final eight mezőnyét is. Prés ezzel szemben az alsó ágon komoly meglepetésre jutott a döntőbe. 2016 óta nem nyert magyar páros mérkőzést, pedig egyedül 2019-ben kapott olyan ellenfelet, ahol mindkét tag profi. A két fiatalnak ez lesz az első szereplése, míg a másik oldalon Razma személyében egy stabil top 50-es játékos segítheti, majd a debütáló Gleglut. A lettek ellen egy 70 végi, 80 eleji átlag kéne, de ehhez hasonlót eddig csak kétszer dobott magyar páros a csapat-világbajnokságok során.

Tipp: Legek száma: 7,5 felett 1,83

Svédország – Dél-Afrika

A svédeknél a World Series és World Cup szereplésért óriási küzdelem zajlott. Végül Larsson járt a legjobban, aki mind a kettő eseményen elindulhatott, de Engström is legalább a franfurti repülőjegyet megkaparintotta. Tavaly is ez a páros képviselte az országot, de akkor hiába a jó teljesítmény a jenkik búcsúztatták őket. Most egy kicsivel könnyebb ellenfél jutott számukra a dél-afrikaiak személyében, ahol egyértelműen Devon Petersenen áll vagy bukik az eredmény, aki nem örvend jó formának.

Tipp: Mérkőzés győztese: Svédország 1,83

Ausztrália – Litvánia

A litvánok minden korábbinál nehezebb feladat elé néznek. Egy kiváló idényt produkáló Hetát és egy magát megtalálni látszó Whitlockot kéne feltartóztatniuk, miközben Labanauskas nem játszik jól és Barauskas sem képvisel komolyabb szintet, mint az elmúlt években. Az elmúlt két évben volt lehetőségük egyéni mérkőzést játszani, de idén az is meglepetésnek számítana, ha erre felsejlene egy kis esély.

Tipp: Leg hendikeppel: -1,5 Ausztrália 1,40

Anglia – Csehország

Amennyiben egy párosban a feladatokat szét lehetne osztani és Michael Smith lenne, aki a tömegért felel, James Wade, pedig a kiszállózásért, az angolok a verhetetlenek lenének, de ez nem így működik, így a gyengeségek könnyen kijöhetnek, főleg egy szinte hirtelen halálnak felfogható találkozón. A cseheknek ez lesz a nyolcadik fellépésük, eddig győzelem nélkül állnak, de ez inkább köszönhető a brutális sorsolásnak, mert a Kína elleni zakó kivételével csupa kiváló nemzettel sodorta össze őket a szél. 2018-ban megizzasztották az angol duót, most már két kiváló dartsossal a csapatban többre is képesek lehetnek, főleg ha Gawlas a jobbik arcát mutatja, márpedig a színpadon azt szokta.

Tipp: Legek száma: 7,5 felett 2,00